ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

“Στην κάλπη ρίχνουμε ψηφοδέλτιο, όχι συγχωροχάρτι”

Τέσσερα χρόνια τώρα, πορευτήκαμε προσπαθώντας να στηρίξουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το πετύχαμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι όρθια, οι Έλληνες είναι όρθιοι.

Τέσσερα χρόνια η μπλε, γκρίζα, μαύρη συμμαχία και η προπαγάνδα της, αγωνίστηκαν να αποτύχουμε. Δεν τα κατάφεραν. Όλες οι προβλέψεις  τους ήταν λανθασμένες. Τέσσερα χρόνια αφόρητου λαϊκισμού, ψεμμάτων, οργανωμένης ανήθικης αντιπολίτευσης. Στο πλάι τους τα μεγαλύτερα ΜΜΕ και ασφαλώς τα μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα της διαπλοκής.

Έχουν το θράσος να μας λένε ότι αν κερδίσουν τις εκλογές η Ελλάδα θα μπει σε  κανονικότητα; Άραγε ποια κανονικότητα εννοούν; Των φτωχών ανθρώπων που το 2012, 2013, 2014 έψαχναν στα σκουπίδια για να φάνε; Την κανονικότητα του 28% της ανεργίας; Την κανονικότητα των νέων επιστημόνων που μετανάστευσαν σε όλες τις χώρες του κόσμου, αφού στην πατρίδα τους δεν υπήρχε καμία προοπτική εργασίας;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακροδεξιά  ΝΔ,  υπόσχονται δουλειές, καλά πληρωμένες. Υγεία δημόσια, σε συνδυασμό με την ιδιωτική. Όμως εμείς όλα αυτά τα ακούμε σαν απειλές. Ξέρουμε το ποιόν του Κυριάκου Μητσοτάκη του «μεταρρυθμιστή». Απέλυσε καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες. Ανθρώπους μεροκαματιάρηδες. Γνωρίζουμε τα σκάνδαλο της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, στον τομέα της υγείας.

Δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε…

Σήμερα όλοι οι δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί πολίτες σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ  προοδευτικής συμμαχίας. Για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε για το παρόν και το μέλλον. Της πατρίδας μας, το δικό μας, μα κυρίως των παιδιών μας.

“Στην κάλπη ρίχνουμε ψηφοδέλτιο, όχι συγχωροχάρτι.”