ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Παίρνεις 20.000 πρόσφυγες και σούπερ προσφορά ένα αστυνομικό τμήμα!

Αραμπάς περνά, σκόνη γίνεται…

Στο Διαβολόρεμα και στο Σκαμνιούδι , στην Καράβα και στα Τοκμάκια. Κι ο κλήρος έπεσε στη Μόρια: Παίρνεις 20.000 πρόσφυγες και σούπερ προσφορά ένα αστυνομικό τμήμα!

Οι πολισμάνοι θα φυλούν τα χωράφια, τα μαντριά και τα κοτέτσια! Τις πορτοκαλιές, τις λεμονιές και τις ειρικιές! Ποιόν κοροϊδεύουν;

Ήθελα να ‘ξερα όμως, από την πολιτική της Ν.Δ. ποιος θα μας φυλάξει;

Την πολιτική εκείνη που στοίβαξε χιλιάδες ζωές στη Μόρια, που μετέτρεψε ένα ακριτικό νησί σε φυλακή για να μην ενοχλήσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή ήταν η πολιτική της Ν.Δ. και  ο Λεσβιακός λαός τη γνώρισε και την ένιωσε με τη βία και την αλητεία των ΜΑΤ που ο μειλίχιος κύριος Μηταράκης έστειλε στα νησιά «για να μην γίνουν επεισόδια» …, με τον εμπαιγμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς.

Η ξεδιαντροπιά της πολιτικής τους δεν έχει τέλος. Συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων των γύρω χωριών: Πρότειναν διπλή περίφραξη του ελαιώνα. Οι Πρόεδροι των χωριών την απέρριψαν και αρκέστηκαν στην υπόσχεση της μεταφοράς 1.500 προσφύγων κάθε μήνα. Ποιος το πιστεύει; Κανείς.

Οι 400 πρόσφυγες που έφυγαν χτές, μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να μπουν στα ξενοδοχεία. Τους εμποδίζουν οι ντόπιοι.

Ο απεγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων προϋποθέτει την αλληλεγγύη της υπόλοιπης Ελλάδας και αυτή δεν υπάρχει. Η Ν.Δ. είναι συνένοχη σ’αυτό, γιατί φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα να καλλιεργήσει την προσφυγοφοβία.

 Έτσι λοιπόν ο καταυλισμός της Μόριας παραμένει και  η αποσυμφόρηση μετατίθεται από μήνα σε μήνα γενικά και αόριστα. Next month. Next year. Γενικώς next.

Και μετά από αυτή την ευτυχή κατάληξη της επιτυχημένης επίσκεψης του υπουργού  και το Happy end, παραμένει το ερώτημα πού θα πηγαίνουν οι πρόσφυγες που θα έρχονται σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου;

Η μπάλα στην εξέδρα. Και θεωρούν ότι το ματς τέλειωσε.