ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Παρεμβάσεις στο έργο των τοπικών δημοσιογράφων;

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Τμήματος Βορείου Αιγαίου της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων), με βάση την οποία καταγγέλλει στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για “αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο τους από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ“. Σημειώνουμε, ότι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Σάββατο 8.00 π.μ) η εν’ λόγω ανακοίνωση έχει αναρτηθεί μόνο στον ιστότοπο τοπικής εφημερίδας της Λέσβου, ενώ δεν την έχουμε δει πουθενά αλλού.

Επί της διαδικασίας της ανακοίνωσης, είναι γνωστό ότι τα περιφερειακά τμήματα της Ενωσης, όταν βγάζουν δικές τους ανακοινώσεις αυτό γίνεται πάντα με την έγκριση των κεντρικών της οργάνων και προφανώς έπειτα από διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει η πλειοψηφία των τοπικών μελών. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής το αν έγιναν αυτές οι διαδικασίες εδώ στη Λέσβο, πιθανολογούμε ότι η έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης έχει την έγκριση τόσο της πλειοψηφίας των τοπικών μελών, όσο βεβαίως και των κεντρικών οργάνων της Ενωσης.

Στην ουσία όμως της ανακοίνωσης και με δεδομένο ότι η Ενωση μιλάει μεν για “αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης” χωρίς όμως να αναφέρεται ούτε σε μία, θα είχε ενδιαφέρον τα μέλη της ή εν’ πάση περιπτώσει οι συντάκτες της ανακοίνωσης να ενημερώσουν τους πολίτες του νησιού για συγκεκριμένες περιπτώσεις παρεμβάσεων που έχουν πέσει στην αντίληψη τους, έτσι ώστε να μπορούν να κρίνουν, όλοι και όλες, τόσο τους “κρίνοντες” όσο και τους “κρινόμενους”

Αναμένουμε λοιπόν…