ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Προχωράμε μπροστά!

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: Η τετραετία που .ας πέρασε ήταν μια χρήσιμη τετραετία   για το νησί μας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  παρέλαβε το νησί μας σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, που την επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η μνημονιακή διαχείριση της κρίσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βαθύνει ακόμα περισσότερο το αναπτυξιακό μας χάσμα, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας 

Η προσφυγική κρίση, το μεγάλο βάρος της οποίας το σήκωσε το νησί μας, δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Τέσσερα χρόνια μετά και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν  και να συγκρίνουν. Μπορούν να κρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά των άλλων κυβερνήσεων, ακόμα και για δεκαετίες πίσω.

Να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά που πετύχαμε και που εκκρεμούσαν για.χρόνια;

Το λιμάνι στο Σίγρι, η Νότια παράκαμψη, το μεταφορικό ισοδύναμο, το ειδικό αναπτυξιακό, ο βιολογικός της νότιας πόλης. Εργα που ξεκίνησαν και υλοποιούνται ή έχουν μπει σε τροχιά.

Να πούμε για το τοπικό σύστημα υγείας; για το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας   το τοπικό ΕΚΑΒ; Πότε ήταν καλύτερη η κατάσταση;  Τώρα ή πριν;

Να πούμε για τα σχολεία, που τώρα έχουν καθηγητές δασκάλους, που τα κτήρια τους φτιάχνονται;

Με όλους τους αντικειμενικούς δείκτες η σύγκριση είναι συντριπτική. Με λάθη με πισωγυρίσματα , με δυσκολίες.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής, το κόμμα, τα μέλη και τα στελέχη του, τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η τοπική μας κοινωνία.

Εμείς μπορούμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Κάναμε το καλύτερο για τον τόπο μας και αυτό έγινε χωρίς να αλλάξουμε στο ελάχιστο, προς το καλύτερο, την προσωπική μας οικονομική κατάσταση. Παραμείναμε οι ίδιοι και οι ίδιες, περπατήσαμε και περπατάμε, όπως όλος ο κόσμος γύρω μας.  

Αυτό ήταν και το μήνυμα που στείλαμε προχτές, με τη μεγάλη συνέλευση μας στο Ηλιοτροπιο:

Προχωράμε μπροστά! Με ότι καλό έχουμε κάνει για το νησί μας και τον κόσμο του Είμαστε εδώ, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα!