ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Δεύτερο Θέμα

Σκάσε και κολύμπα!

Μας το ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα:
«Ο Περιφερειάρχης κύριος Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η Περιφερειακή Αρχή θα παρασταθούν (!;) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 29/12/2019 και ώρα 10:00 π.μ. ο κύριος Ευάγγελος Γραμματικάκης και αφορά την κολύμβηση από τα όρια των Ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων/μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο και τη μη λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε σουρεαλιστική περιδίνηση.

Πάνω και πέρα από την λογική και την πραγματικότητα. Συμμετέχει στο κιτς show του «Μακεδονομάχου» κυρίου Γραμματικάκη. Υποτίθεται για διαμαρτυρία. Όλα τα’χει η Μαριορή, μόνο αυτό της έλειπε…
Μετά από αυτό, όλα θα είναι καλύτερα…

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα στο νησί μας, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε, έχει να κάνει και με την ανικανότητα τόσο της κυβέρνησης, όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης να τη διαχειριστούν.
Η κυβέρνηση με δόλο κωλυσιεργεί, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, καταδικάζοντας το νησί μας και τους πρόσφυγες/μετανάστες, να ζούν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Θάβει το θέμα του προσφυγικού μαζί με τον τόπο μας, ελέγχοντας τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης. Δεν πρέπει να ακούγονται πολλά για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και το προσφυγικό ζήτημα, κάνει κακό στην εικόνα της κυβέρνησης.
Οι εκλεγμένοι της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Δήμου, έχουν καταντήσει απλοί παρατηρητές που αδυνατούν να αρθρώσουν τον παραμικρό πολιτικό λόγο. Χωρίς ιδέες και στρατηγική, ανίκανοι να προτείνουν λύσεις, ανίκανοι να διεκδικήσουν οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούν τους κατοίκους της Λέσβου, καθώς φοβούνται να δυσαρεστήσουν τους πολιτικούς τους φίλους. Άσχετα αν αυτοί με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν τον τόπο μας. Ψελλίζουν διάφορα ακατάληπτα λόγια. Κανείς δεν τους ακούει. Κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Βρήκαν όμως την λύση.

Ο περιφερειάρχη κύριος Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα παρασταθεί (;) (μάλλον ήθελε να πει ότι θα παραστεί) την Κυριακή 29/12/2019, στην παράσταση του γραφικού κυρίου Γραμματικάκη. Με τη χορηγία των «Ελεύθερων πολιτών». Κολύμβηση από τα όρια των Ελληνικών χωρικών υδάτων έως τον σταυρό στου Απελλή.
Ο σταυρός στου Απελλή τελικά δεν έλυσε τα προβλήματα. Ήταν χρήσιμος μόνο σε κάποιους προκειμένου να εκλεγούν. Εκλέχτηκαν. Και η παρουσία τους είναι αναποτελεσματική. Ανεπαρκής και ανύπαρκτη. Αν και το κόμμα τους έγινε κυβέρνηση και κέρδισαν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το μόνο που κατάφεραν, είναι μέσα σε έξι μήνες, ο πληθυσμός των προσφύγων /μεταναστών να τριπλασιαστεί.

Ας πάψουν λοιπόν να κάνουν τα στραβά μάτια και να θωπεύουν την κυβέρνηση που καταδικάζει το νησί μας σε φυλακή προσφύγων, προκειμένου η υπόλοιπη Ελλάδα να μείνει «καθαρή». Πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα δυσαρεστήσει το διασπαρμένο σ’ όλη την Ελλάδα ακροδεξιό τέρας, που η ίδια εξέθρεψε. Θερίζει τους καρπούς που η ίδια έσπειρε. Εμείς θα το δεχτούμε;
Ζητάμε το αυτονόητο: Τη μεταφορά δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) προσφύγων/μεταναστών στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ανοιχτές δομές αξιοπρεπούς διαβίωσης, ώστε εκείνοι που θα παραμένουν εδώ, να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ζητάμε το νησί μας να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί και όχι το βάρος μιας ολόκληρης χώρας.

Οι αποφάσεις για το νησί μας είναι πολιτικές και θα λυθούν πολιτικά μόνο από εκείνους που έχουν διάθεση να υπερασπιστούν τούτον τον τόπο. Οι κολυμβητές ¨Μακεδονομάχοι” δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν.

Μόνο κοροϊδία στους αφελείς…