ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Στρέφουν την πλάτη σε μια χαμένη υπόθεση

Μια ενδιαφέρουσα διαδικασία βλέπουμε να εξελίσσεται τις τελευταίες βδομάδες, τόσο στη Λέσβο, αλλά και στα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου.

Αυτό λοιπόν που βλέπουμε έντονα τις τελευταίες δυο βδομάδες, είναι η φανερή στήριξη των ψηφοδελτίων του Σπιλάνη, της Εριφύλης και του Στρατή και από σοβαρούς και καλής πίστης, συντηρητικούς συμπολίτες μας.

Γιατί συμβαίνει αυτο; Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η τοπική ΝΔ είχε δομήσει την τακτική της στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη σιγουριά του κεντρικού της αφηγήματος για “”άνετη επικράτηση” της στις ευρωεκλογές και άρα “κλεισίματος της παρένθεσης”, με άλλα λόγια της σίγουρης νίκης της και ότι αυτή “θα είναι αύριο στα πράγματα”

Ετσι στον μεν δήμο Μυτιλήνης επέλεξε την αχρηστία (προσοχή όχι “αριστεία”) και στον δήμο Δυτ. Λέσβου, μια επιλογή ήττας. Στην περιφέρεια θεώρησε ότι είχε την πολυτέλεια της διάσπασης αλλά και της συνεργασίας με την ακροδεξιά.

Με άλλα λόγια “αφού εμείς θα έχουμε την κυβέρνηση αύριο, βάλε ότι νά’ναι και κάνε ότι θέλεις”. Αυτή ήταν η τακτική της.

Να όμως που το κεντρικό αφήγημα καταρρέει με πάταγο! Τι μένει σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων; “ο βασιλιάς είναι γυμνός”, αυτό μένει!.

Με αυτό τον τρόπο όμως συμβαίνει και το άλλο: σοβαροί άνθρωποι απο τον συντηρητικό χώρο, τώρα πια απελευθερώνονται.

Αφού δεν θα έχουν αύριο την κυβέρνηση, γιατί να στηρίξουν τις κακές επιλογές της ΝΔ σε περιφέρεια και δήμους; Γιατί να στιγματίστουν και αυτοί απο τις επιλογές του Αθανασίου για συμπόρευση με την ακροδεξιά; Γιατί να συμβάλουν και αυτοί στο να χαντακωθούν για άλλη μια φορά τα νησιά μας.

Αυτό λοιπόν που βλέπουμε έντονα τις τελευταίες δυο βδομάδες, είναι φανερή στήριξη των ψηφοδελτίων του Σπιλάνη, της Εριφύλης και του Στρατή και από σοβαρούς και καλής πίστης, συντηρητικούς συμπολίτες μας.

Είναι αυτοί οι συμπολίτες μας, που ανάμεσα σε μια χαμένη υπόθεση και το μέλλον των νησιών μας, επιλέγουν το δεύτερο!

Και είναι πολλοί