ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Συμβαίνει στην Χίο…

Οι σκηνές διαδραματίζονται στη γειτονική μας Χίο.

Κάτοικοι μιας περιοχής απαιτούν από το προεδρείο ενός δημοτικού οργανισμού «να μην νοικιάσει χώρους για  να μένουν πρόσφυγες«. «Να μη μείνουν πρόσφυγες στην περιοχή τους«, έστω και αν αυτοί είναι  ανήλικοι ή οικογένειες.

Αν έχετε υπομονή δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος. Δεν “εχει σημασία τι λένε. Σημασία έχει ο τρόπος που το λένε. Όχι μόνο οι κάτοικοι, άλλα και οι, κατά τα φαινόμενα, δημοτικοί άρχοντες.

Το είδατε;

Προσέξατε το πάθος, προσέξατε την ένταση που βγαίνει;

Αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για «πρόσφυγες» λες και είναι το χειρότερο είδος πράγματος πάνω στη γη.  Το πιο απεχθές που μπορεί να υπάρχει. Αυτοί οι «άνθρωποι» που θέλουν να λέγονται άνθρωποι και κατά τα φαινόμενα «νοικοκύρηδες» μιλάνε για άλλους ανθρώπους. Αυτοί οι «άνθρωποι» δεν χρησιμοποιούν καν την λέξη «άνθρωπος» για τους άλλους. Αυτοί οι «άνθρωποι» έχουν αποφασίσει  ότι οι «πρόσφυγες» δεν έχουν δικαιώματα.

Αποδίδουν δικαιώματα η καλύτερα δεν τα αποδίδουν. Θεωρούν τους εαυτούς τους, τους υπέρτατους κριτές για το ποιος μπορεί να «μείνει στον τόπο», που επίσης θεωρούν ότι ορίζουν.

Σε αυτούς τους «ανθρώπους» δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σήμερα οι ίδιοι κάνουν ότι κάνουν, δίνουν και σε οποιοδήποτε άλλο το δικαιώματα να κάνει ακριβώς το ίδιο. Να κρίνει δηλαδή με βάση τα κριτήρια που αυτοί τώρα χρησιμοποιούν. Όχι του ανθρώπου, άλλα (γιατί όχι) «του Πόντιου», «του κοντού» «του χοντρού», «του μαύρου», «του πρόσφυγα» «τα ξανθού » ,»της αδελφής» και σε τελική ανάλυση «του Χιώτη»…

Δεν καταλαβαίνουν ότι εφόσον τώρα, αυτοί οι ίδιοι μπαίνουν στην διαδικασία να αποδώσουν δικαιώματα σε άλλους ανθρώπους, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ανοίγουν την πόρτα σε αυτούς που- ενδεχομένως πιο δυνατοί από τους ίδιους –  αύριο θα κρίνουν και θα αποφασίσουν. με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τους ίδιους.

Ευτυχώς όμως είναι λίγοι και αυτοί τόσο μακρυά μας…Ετσι δεν είναι;