ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Τα παλιά κόμματα στη Λέσβο: Σαν «απατημένοι σύζυγοι»

Είναι να γελάει κανείς με τον τρόπο που στελέχη και παράγοντες των παλιών κομμάτων αντιμετωπίζουν τις διάφορες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που αφορούν τα νησιά μας ή το νησί μας. Σαν «απατημένοι σύζυγοι!» Ετσι ακριβώς, ο θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει τις αντιδράσεις τους!

Εξαγγέλλεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το «μεταφορικό ισοδύναμο», κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών εδώ και δεκαετίες, «μμμμ… κοροϊδία» αρχίζουν να ψιθυρίζουν αυτοί που τόσα χρόνια κυβερνήτες αυτού του τόπου, δεν έκαναν τίποτα για την εφαρμογή του.

«Η διαχείριση του σεισμού της Βρίσας ήταν η πιο πετυχημένη διαχείριση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα» λέει ο καθ” ύλην αρμόδιος Ευθ, Λέκκας, «μμμ… σιγά τώρα» ψιθυρίζουν αυτοί που αν τους έλαχε κάτι τέτοιοι επί ημερών τους, ακόμα οι άνθρωποι της Βρίσας θα ζούσαν σε σκηνές.

«Η διάσπαση το Δήμου Λέσβου θα γίνει», έχουν δηλώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι υπεύθυνοι, από τον Πουλάκη μέχρι τον Σκουρλέτη, «κάτσε… να δούμε», φωνάζουν αυτοί που αφού έφτιαξαν τον «δήμο – τέρας» μετά κορόιδευαν επί χρόνια τους Λέσβιους ότι θα τον …»διασπάσουν»

«Ο δρόμος Καλλονή – Σίγρι θα ολοκληρωθεί στην ώρα του», λένε από το ΥΠΕΧΩ, «….αργείτε!» φωνάζουν αυτοί, που υπόγραψαν με τον εργολάβο μια σύμβαση για ένα υποκοστολογημένο έργο και έτρεχε μετά ο Σπίρτζης να βρει τα λεφτά να το συνεχίσει.

Το νοσοκομείο και τοπικό σύστημα υγείας, σιγά – σιγά, ξαναστέκονται στα πόδια του, «…καταρρέει«, βήχουν αυτοί που επί ημερών τους οι κλινικές και τα τμήματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο.

Η ανεργία στο νησί αποκλιμακώνεται και ο κόσμος έχει αρχίσει να ελπίζει πάλι ότι θα βρει δουλειά, «…καταστροφή!» σκούζουνε αυτοί που επί των ημερών τους οι άνεργοι στο νησί ξεπέρασαν τις 10.000!

Χιλιάδες πολίτες παίρνουν στο νησί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, «ψίχουλα και ελεημοσύνη«, λένε αυτοί που είχαν οδηγήσει, όλο αυτό τον κόσμο στα σκουπίδια!

Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ένα ολόκληρο κατεβατό, αλλά η πραγματικότητα είναι μια. Οσο τα πράγματα εξελίσσονται και η ομαλότητα και η καθημερινότητα επιστρέφει και στο νησί μας, όλοι αυτοί θα συνεχίζουν να φωνάζουν ακόμα περισσότερο.

Ομως ο κόσμος, οι πολίτες, τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Εχουν τελειώσει μαζί τους. Τώρα έχουν ανοίξει νέους λογαριασμούς. με την Αριστερά και την κυβέρνησή της!