ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Τελικά σ’αυτή τη χώρα δεν πλήττουμε ποτέ…

Γράφει η Γραφίδα Υπηρεσίας

 

Τελικά στην Ελλάδα δεν πλήττουμε ποτέ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι Έλληνες ασχολούνται τόσο πολύ με την πολιτική. Αφού οι πολιτικοί μας  προσφέρουν τέτοιο θέαμα, που δεν  μας αφήνουν να ασχοληθούμε και με  τίποτα άλλο. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, ο Πρωθυπουργός προσφέρει  υπερθέαμα: αφού έθεσε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, άρχισε να παρακολουθεί τους …. Υπουργούς του, τους «πετσωμένους» δημοσιογράφους (μην τυχόν και πάνε  τζάμπα τόσα λεφτά…), τους επιχειρηματίες, τις συζύγους των συζύγων, αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης, και φυσικά και βεβαίως τον «καταραμένο» τον Βαξεβάνη και την ομάδα του Documento, που συνηθίζει να τα βγάζει όλα στη φόρα! (πάντα όμως με στοιχεία και αποδείξεις).

Και ο Πρωθυπουργός μας ο καημένος τίποτα δεν ήξερε. Το κορόιδεψαν το παιδί (σα δεν ντρέπονται…). Μεσάνυχτα είχε για το predator. Εκείνος μόνο την εποπτεία είχε. Το τι γινόταν στην ΕΥΠ πού να ξέρει, πού να φανταστεί. Τελευταίος το έμαθε, τι να κάνει;  Τίποτα δεν κάνει. Περιμένει να ξεχαστεί.

Αλλά και στο κόμμα της ΝΔ μούγκα. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να βγει και να ζητήσει τον λόγο. Έστω οι παρακολουθούμενοι Υπουργοί. Τι φοβούνται; Μήπως τους κατηγορήσουν ότι βοήθησαν στο να πέσει η κυβέρνηση ή μήπως ότι θα βγούν τα οικογενειακά τους και άλλα τινά στη φόρα;

Παρακολουθήσεις, θα μου πείτε, γινόταν και παλιά (Τόμπρας, Μαυρίκης), αλλά γινόταν κυρίως σε πολιτικούς αντιπάλους. Σήμερα ο Μητσοτάκης το τερμάτισε…και όπου να ναι θα τερματίσει κι ο ίδιος.