ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο Χ. Αθανασίου και η ΝΟΔΕ.

Το θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα Documento, σχετικά με την «κοινωνική συνεύρεση» του πρώην υπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Λέσβου της ΝΔ, Χ. Αθανασίου με τον γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, ο οποίος ως γνωστόν διώκεται δικαστικά για την εμπλοκή του στην υπόθεση του κυλικιάρχη, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, εφόσον βεβαίως οι πρωταγωνιστές ήταν άλλοι.

Θα μπορούσε επίσης να περάσει απαρατήρητο, εφόσον βεβαίως ο πρώην υπουργός δεν είχε την βαρύνουσα σχέση, που ως εκ” της, πρώην θεσμικής του θέσης, αλλά και της επαγγελματικής του ενασχόλησης, είχε με θέματα που αφορούν τον γυμνασιάρχη.

Θα μπορούσε ακόμα να περάσει απαρατήρητο, εάν η ευκαιρία της συνεύρεσης, με βάση τουλάχιστον το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν είχε να κάνει με τα «επινίκια» της ομολογουμένως μεγάλης πρωτιάς της ΔΑΚΕ στις εκλογές της τοπικής ΕΛΜΕ. Μιας πρωτιάς για την οποία πανηγύρισαν τόσο ο βουλευτής, η ΝΟΔΕ, αλλά από ότι φαίνεται και ο γνωστός και κατά δήλωση του «εθνικοσοσιαλιστής» γυμνασιάρχης.

Αυτό το σημείο μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και εκτός από την αρίστευση της συζύγου του στις σχετικές αρχαιρεσίες, ο εν” λόγω γυμνασιάρχης είχε και άλλες αιτίες να αποζητά την αλλαγή των συσχετισμών στον εν” λόγο συνδικαλιστικό όργανο.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα νόημα: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» και «μικρό χωριό και γνωστοί είμαστε όλοι» είναι δύο παροιμίες που πολλάκις έχουν ακουστεί στο νησί μας, όταν η κουβέντα στρεφόταν, στο παρελθόν, σε συνειρμούς που δημιουργεί  αυτή η, τωρινή, «κοινωνική συνεύρεση».

Μπορεί να είναι και έτσι, μπορεί να είναι όλα μαζί. Σε κάθε περίπτωση την απάντηση πρέπει να την δώσει ο Χ. Αθανασίου και η ΝΟΔΕ.