ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι ζωντανό…

Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει;

«Ο τάδε ήταν άνθρωπος του δεινά πολιτευτή και έκανε μια περιουσία». Του άλλου «του βόλεψε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ τα παιδιά στο δημόσιο«… Ιστορίας γνωστές, ιστορίες καθημερινές που σε κάθε χωριό, αν έχεις όρεξη και καθίσεις να τα σκαλίζεις, θα βρεις και θα ακούσεις πολλές

Φάμπρικα ολόκληρη είχε σταθεί παλιότερα με τα πρόγραμμα των αγροτών, αν δεν  είχες σφραγίδα της ΝΟΔΕ, δεν έπαιρνες επιδότηση, να μην πούμε για τα τόσα άλλα που συζητιούνται ακόμα στα χωριά . «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» λένε γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό. Τόσο φανερά ήταν που είχαν κανονικότητα.

Παλαιότερα, αν ήσουν «στο κόμμα» όλες οι πόρτες άνοιγαν για σένα. Αν μάλιστα τύχαινε να «είχες και θέση» η επιτυχία σου ήταν εξασφαλισμένη. Αν βάλουμε κάτω τις διάφορες περιπτώσεις-με διευθύνσεις και ονόματα – θα χρειαστούν σελίδες και σελίδες!

Όμως και αυτή τη «σούπα» την χάλασαν οι Συριζαίοι.

Δυο, κοντά δυόμιση χρόνια στη κυβέρνηση και δεν μπορείς να τους πιάσεις από πουθενά. Ότι ήταν πριν είναι και τώρα. Άνεργοι ήταν; Άνεργοι είναι; Φτωχοί ήταν; Φτωχοί είναι. Χρωστάγανε πριν; Χρωστάνε και τώρα. Ούτε «διακανονισμοί», ούτε θέσεις, ούτε διορισμοί, ούτε τίποτα.

Το βλέπουμε στα χωριά μας. Κανείς δεν έχει να πει τίποτα για κανέναν και  καμία. Όσο και να προσπαθήσει κάποιος δεν πρόκειται να γεμίσει ούτε μια γραμμή με τις «πομπές» τους.

Αν μιλάμε για το «ηθικό πλεονέκτημα» και όσο και αν προσπαθούν τα κανάλια της διαπλοκής και οι Μητσοτάκηδες να μας πείσουν για το αντίθετο αυτό ακριβώς είναι. Αυτό που το βλέπει και το ξέρει όλος ο κόσμος.

Γιατί είπαμε «κακό χωριό τα λίγα σπίτια«. Τίποτα δεν μένει κρυφό είτε για κακό, είτε για καλό!