ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Το «πύκνωμα» του, πολιτικού, χρόνου

Όσο και να φωνάζει η αντιπολίτευση ξέρει πολύ καλά ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα «παίζει μόνη της». Η συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνει της δίνει πολύτιμο χρόνο για να ξεδιπλώσει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση με κοινωνικό πρόστιμο,  Υπέρ των αδυνάτων και του κόσμου της εργασίας.

Πολλοί και πολλές είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία με τη λογική του «ποιος ζει μέχρι τότε …» Ετσι ακριβώς είναι…

Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι το πρόβλημμα δεν είναι τι θα γίνει το 2019 και το 2020, αλλά τι γίνει μέχρι το 2019.

Οποίας/ α νομίζει ότι το διάστημα που έχει μπροστά της μέχρι τότε είναι μικρό ας ρίξει μια μάτια πίσω, στα δυο χρόνια που πέρασαν. Ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει εκπληκτικά, τόσο στη. Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αυτό το διάστημα έχουν γίνει πράγματα που δεν έχουν γίνει δεκαετίες.

Όμως να το ξαναπούμε για ακόμα μια φορά: Από εδώ και πέρα η υπόθεση δεν είναι μόνο της κυβέρνησης και οι πολλές πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να πάρει δεν είναι αρκετές

Είναι δουλειά πρώτα και κυρία του ΣΥΡΙΖΑ , των μελών και των φίλων του να μετουσιώσουν αυτές τις πρωτοβουλίες σε κίνημα μέσα στην κοινωνία .  Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των δρόμων που ήδη έχουν ανοιχτεί αλλά  και  την συνεχή διεύρυνση τους.  Τέτοιες δυνατότητες υπάρχουν ήδη πολλές, αύριο θα γίνουν ακόμα περισσότερες σε όλα τ επίπεδα.

Από την παραγωγική ανασυγκρότηση για τους πολλούς  με το νέο θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφωθεί,  μέχρι την διεύρυνση  της δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο που περνάει μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση και τον νέο Καλλικράτη.

Ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει με την συνειδητή δράση των ανθρώπων, δεν είναι άπλετος, εμείς ομως πρέπει και μπορούμε να τον συμπιέσουμε. Εδώ θα κριθούμε όλοι και όλες!