ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Όλα αυτά εν Πλωμαρίω!

plomari_1

Πλωμάρι…

Στις 11 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2016 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΟΓ ΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΤΗΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΣ ΛΥΣΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!! Αλίμονο σε ιδιώτες που θα τολμήσουν να ενοικιάσουν τα σπίτια τους για εγκατάσταση προσφύγων. ΄ Όλες οι υπηρεσίες ( ΔΥΟ, Πολεοδομία, Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική) καλούνται να δράσουν ώστε να αποδειχθεί η ακαταλληλότητά τους. Διότι, λέει, θα τους πάνε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη!!! Ο τουρισμός και οι δουλειές έχουν πληγεί λόγω της παρουσίας των προσφύγων!!!

Όλα αυτά εν Πλωμαρίω!!!

Το Πλωμάρι,που δεν έχει στείλει ούτε έναν οικονομικό μετανάστη πουθενά στα ξένα.!!!!!!

Το Πλωμάρι , που τις μαξουλοχρονιές δεν αφήνει ούτε ένα δέντρο αράβδιστο λόγω που τα εργατικά χέρια περισσεύουν!!!!!!!!

Το Πλωμάρι ,που δεν αντιμετωπίζει καθόλου παραβατικές συμπεριφορές ούτε καν στην περιφέρεια του τούτα τα τελευταία ιδίως χρόνια.!!!!!!

Αλλά ας σοβαρευτούμε.

Είναι σύνηθες να φορτώνουμε την ευθύνη της κακοδαιμονίας μας στον πιο αδύναμο κρίκο της ιστορίας.

Πριν καταλήξουμε όμως στο συμπέρασμα πως φταίει η παρουσία των προσφύγων για το ότι δεν έχουμε αρκετή δουλειά στον τουριστικό τομέα , καλό θα ήταν να δούμε τα στατιστικά στοιχεία πληρότητος κλινών την τελευταία 5 ετια. Κάλλιστο θα ήταν να δούμε πόσο έχουν ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί οι υπηρεσίες παροχής τουριστικού προϊόντος. Και πολύ πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε τις προτάσεις του αντιδημάρχου Πλωμαρίου στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου στο σκέλος που θα αφορά στην ανάπτυξη της δημοτικής ενότητας Πλωμαρίου, του τουριστικού τομέα συμπεριλαμβανομένου.

Ο Δήμος Λέσβου αποδείχθηκε υπόδειγμα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, πράγμα που αναγνωρίστηκε παντοιοτρόπως. Και είναι τουλάχιστον παράδοξο ,τώρα που οι ροές έχουν μειωθεί , να πρωτοστατεί αντιδήμαρχος σε κινήσεις μισαλλοδοξίας.

Στην προσπάθεια επίλυσης από την κεντρική κυβέρνηση (όπως λέει το ψήφισμα του τοπικοί συμβουλίου) είναι η εγκατάσταση τους κατά μικρές ομάδες στα χωριά της χώρας μας. Ούτε μολυσματικά νοσήματα έχουν εντοπιστεί (στο νοσοκομείο εργάζομαι ταχτικά και έχω ιδίαν αντίληψη), ούτε αύξηση της παραστατικότητας εξ αιτίας τους.

Αν δεν είναι ανοιχτή η καρδιά μας, ας είναι ανοιχτό το μυαλό μας. Εκεί που ο αντιδήμαρχος και το τοπικό συμβούλιο διαβλέπει τεράστιο πρόβλημα, θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί λύση στα πραγματικά μεγάλα προβλήματα του Πλωμαρίου, ένα από τα οποία είναι η έλλειψη εργατικών χεριών στα κτήματα και τις άλλες αγροτικές δουλείες.

Θεωρώ ατυχή την απόφαση που έλαβε το τοπικό συμβούλιο και είμαι βεβαία ότι κανείς, σωστά πληροφορημένος πολίτης, δεν θα συμφωνήσει μ΄ αυτήν.

Η λύση των πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος χρειάζονται σχεδιασμό , μεθοδικότητα, λαϊκή συμμετοχή, γνώση, αποφασιστικότητα, σύνεση και πραότητα . Όλα τα άλλα ονομάζονται λαϊκισμός. Δεν κοσμούν σοβαρούς ανθρώπους, πολλώ δε μάλλον όταν κατέχουν θέσεις εξουσίας.

*Η Χ, Ζωγράφου είναι Δημοτικής Σύμβουλος Λέσβου