ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Όταν η Ελλάδα πενθεί, η ΝΔ ασχολείται με την Μυρσίνη…

Τούτες τις μέρες η Ελλάδα πενθεί. Οι Έλληνες ζούνε μία τραγωδία. Το εθνικό σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, οι καθημερινοί θάνατοι ανθρώπων που ίσως να είχαν μια ευκαιρία να ζήσουν, αν είχαν τη σωστή περίθαλψη, μας στοιχειώνουν όλους, μας σοκάρουν. Η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη βιώνουν  τον δικό τους Γολγοθά, χωρίς ορατό τέλος.

Σήμερα που οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις εγκληματικές ευθύνες του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη και τις εγκληματικές παραλήψεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που άφησαν ανοχύρωτη, απροετοίμαστη υγειονομικά τη χώρα, η ΝΔ χωρίς ντροπή προσπαθεί να αλλάξει την συζήτηση. Χτες με αφιέρωμα της ΕΡΤ στο Μάτι, σήμερα ανακαλύπτοντας μια ανάρτηση στο facebook: «Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;;»  Μια απαράδεκτη ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου, γιατί οι νεκροί δεν συγκρίνονται, δεν συμψηφίζονται, δεν χρησιμοποιούνται ως αριθμοί. Η αριστερά έχει το δικό της ήθος και δεν το απεμπολεί για κανέναν λόγο.

Η ΝΔ θεώρησε  ότι βρήκε την ευκαιρία ν’ αλλάξει συζήτηση και να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σ’αυτή την τραγωδία, μέσα σ’αυτό το εθνικό πένθος, εντεταλμένοι της ΝΔ παρακολουθούν λογαριασμούς χρηστών,  ψάχνοντας το λαβράκι που θα  εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά. Υπάρχει ένα τεράστιο επιτελείο δημοσιογράφων και επικοινωνιολόγων γύρω από τον Μητσοτάκη, που δουλειά τους είναι η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, οι ψευδείς ειδήσεις και η διάχυσή τους μέσω των  εξαγορασμένων ΜΜΕ της λίστας Πέτσα σε όλη την χώρα.

Οι μέρες είναι κρίσιμες για όλους μας, όμως όλες οι ευθύνες της τραγωδίας ανήκουν στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση στους έξι μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ του πρώτου κύματος του κορονοϊού που ήρθε την Άνοιξη και του σημερινού δευτέρου φονικού κύματος, δεν έκανε το παραμικρό για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιατί  γι’ αυτήν την κυβέρνηση οι δαπάνες για το ΕΣΥ είναι πεταμένα λεφτά. Δεν της περισσεύουν τα χρήματα. Έχει άλλες προτεραιότητες σημαντικότερες από την υγεία  των πολιτών.

Είναι γελασμένος ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, εάν νομίζουν ότι οι εγκληματικές τους παραλήψεις, θα συμψηφιστούν με επικοινωνιακά κόλπα και φτηνά πολιτικά παιχνίδια με αφορμή τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Σήμερα που η χώρα πενθεί, που λείπουν οι ΜΕΘ και πεθαίνει κόσμος, η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική μέσω του facebook.