ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Κατακτητές στην ίδια τους την πατρίδα είναι μόνο οι προδότες.

Κατακτητές στην ίδια τους την πατρίδα  είναι μόνο οι προδότες. 

Η κυβέρνηση της Αθήνας, έστειλε δυνάμεις κατοχής στα ελληνικά νησιά, Χίο και Λέσβο. Από τις δύο και μισή το ξημέρωμα,  η Μυτιλήνη καταλήφθηκε από τους πραιτοριανούς  των ΜΑΤ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νύχτα μέσα σε καταιγισμό  δακρυγόνων. Η αποτρόπαια εικόνα εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ, με τα κράνη και ασπίδες, να βγαίνουν από τον καταπέλτη του πλοίου, ως δυνάμεις επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής, είναι κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι εικόνες θα φτάσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, ή θα τις καταπιούν τα απολύτως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε καμία αναστολή, να πετάξει χημικά πάνω σε κατοίκους στο λιμάνι, στην Καράβα, στο Διαβολόρεμα. Τους θεωρεί εχθρούς.

Η βούληση του λαού της Λέσβου δεν μετράει, μπροστά στη βούληση της κυβέρνησης. Ως κάτοικοι ακριτικού νησιού, αναρωτιώμαστε ποιό είναι το μέλλον του νησιού μας, όταν η κυβέρνηση της χώρας μας, μας φέρεται σαν υποτελείς, σαν δούλους που ξεσηκώθηκαν και πρέπει να γονατίσουν με τη βία. Όταν η κυβέρνηση λούζει κυριολεκτικά στα χημικά τους κτηνοτρόφους που θέλουν να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις ζωές τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να θυσιάσει τη Λέσβο και τη Χίο. Δεν κατανοεί  ότι η εισβολή των ΜΑΤ, είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί μέχρι να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Γιατί, αργά ή γρήγορα θα δοθούν.

Αυτό που συνέβη χτες το βράδυ γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Λέσβου και της Ελλάδας. Κατάλυση της δημοκρατίας. Ένα τρόπαιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάνω στο βιασμένο κορμί  της Λέσβου, μέσα στα δακρυσμένα μάτια των κατοίκων.

Σήμερα είναι μέρα πένθους για το νησί μας. Η κυβέρνηση της Αθήνας μας πούλησε. Όμως είναι και μέρα συνειδητοποίησης και αποφασιστικότητας. Γιατί ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε: Με την πιο αδίστακτη και βέβηλη δεξιά μετά τη χούντα.

Εδώ είμαστε..