ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Δεύτερο Θέμα

Προσφυγικό, Λέσβος και Νεοδημοκρατικές κωλοτούμπες.

Μετά την εντυπωσιακή κωλοτούμπα της κυβέρνησης της ΝΔ για την συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η ώρα της κωλοτούμπας και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ κύριος Κουμουτσάκος,  μας είπε ότι οι αιτίες της προσφυγικής – μεταναστευτικής ροής  προς την Ελλάδα “δεν  περιοριζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά”.

Αλήθεια υπουργέ μου;

Έπρεπε το κόμμα σας να γίνει κυβέρνηση και εσείς υπουργός για να το καταλάβετε;

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, κατηγορούσατε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν υπεύθυνη και δημιούργησε το προσφυγικο- μεταναστευτικο πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Λέσβο.

Στην πόλη μας και στο νησί μας δεν είχατε τον παραμικρό ενδοιασμό να διχάσετε την κοινωνία, σιγοντάροντας στην άνοδο της ακροδεξιάς, με τον λαϊκιστικό ψεύτικο, όπως αποδεικνύεται, λόγο σας.

Ενισχύσατε και χαϊδέψατε  όλες τις ακροδεξιές κινήσεις, ενσταλάξατε  το δηλητήριο του ρατσισμού στην κοινωνία, με αποτέλεσμα το πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς, στήσιμο τερατοσταυρών και άλλα ευτράπελα και γελοία.

Οι αυτοδιοικητικοί σας συνδιασμοί κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης, με γλώσσα βαθειά συντηρητική έως αντιδραστική , πέτυχαν νίκες “περήφανες”.  

Νίκες βασισμένες στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία.Καλά ξεμπερδέματα με τους ξενοφοβικούς και ακραίους  ψηφοφόρους  σας, που άλλα περίμεναν και άλλα ακούνε σήμερα.

Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες….