ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Δεύτερο Θέμα

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΈΜΑΤΑ

Διαβάζω στο facebook, σχόλια οπαδών  της ΝΔ  που λένε, ότι ψήφισαν ΝΔ  για να απαλλάξει το νησί της Λέσβου και την Ελλάδα από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημαΤους ψήφισαν και για να καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως παραδέχτηκε κι ο υπουργός ο υπεύθυνος για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κύριος Κουμουτσάκος, το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό. Ήταν γεωπολιτικό και είναι γεωπολιτικό.

Τώρα γιατί έλεγαν ότι για το πρόβλημα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και άφηναν να εννοηθεί ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα το λύσουν, δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε. Τώρα που η Λέσβος και η Μόρια γέμισαν ξανά, θυμίστε  τους ότι άλλα σας έλεγαν.

Δεν φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για το πρόβλημα. Φταίνε  γιατί σας έλεγαν ψέμματα για να υφαρπάξουν  την ψήφο σας.

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν επίσης ζήτημα γεωπολιτικό Λύθηκε με τρόπο ικανοποιητικό για την Ελλάδα. Η ΝΔ έλεγε πάλι ψέμματα, για να υφαρπάξει την ψήφο σας. Μόλις έγιναν κυβέρνηση αποδέχτηκαν την συμφωνία. Ρωτήστε  τους γιατί σας έλεγαν ψέμματα και σας κατέβαζαν στις διαδηλώσεις, ενώ ήξεραν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική;

Μείωσαν τον ΕΜΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες. Το κόστος θα είναι περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Από ποιές τσέπες θα καλυφθεί αυτό το κενό των τριακοσίων εκατομμυρίων; Μήπως από τις δικές μας και τις δικές σας; Ρωτήστε  τους γιατί το έκαναν;

Την ΔΕΗ, θέλουν να την πουλήσουν και ανεβάζουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή θα πληρώνουμε από τον Σεπτέμβριο αυξημένους λογαριασμούς .Θέλουν να την κάνουν ελκυστική προς πώληση, πληρώνοντας εμείς κι εσείς την νύφη. Ρωτήστε  τους γιατί το κάνουν;

Θα σας  πούνε βέβαια ότι όπως στο προσφυγικό και στην συμφωνία των Πρεσπών, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ στους εύπορους φίλους, πληρώνουμε αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ οι υπόλοιποι.

Έχουν αρχίσει ήδη εισπρακτικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία, να τηλεφωνούν και να πιέζουν καταναλωτές που χρωστούν στην ΔΕΗ, για χρέη τριών –τεσσάρων  μηνών και για ποσά κάτω από τριακόσια ευρώ. Καταναλωτές που πληρώνουν κανονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Άραγε η κυβέρνηση ανέθεσε σε εισπρακτικές εταιρίες και σε δικηγορικά γραφεία, την διεκδίκηση των εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (πάνω από 200 ευρώ εκατομμύρια ο καθένας);

Στα αθλήματα του στίβου όταν κάποιος μεγάλος αθλητής θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, βάζει κάποιον άσημο αθλητή να τρέξει στην αρχή γρήγορα και να δώσει τον ρυθμό, ώστε ο διάσημος αθλητής να διευκολυνθεί για να κάνει το ζητούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο άσημος αυτός αθλητής στην γλώσσα του στίβου λέγεται «λαγός».

Στις τελευταίες εκλογές, ο απλός λαϊκός κόσμος που ψήφισε ΝΔ, ήταν ο «λαγός» των μεγάλων συμφερόντων, που με πρωτόγνωρο πάθος, εμπάθεια, με μεθόδους ανέντιμες και ιδιοτελείς, με ψέμματα και fake news, κατάφεραν να κάνουν κυβέρνηση το κόμμα της ΝΔ, με άξιο εκπρόσωπο τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τώρα ήρθε η ώρα γιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεπληρώσει αυτούς που τον «επέβαλαν» και να ξεχάσει τους «λαγούς».