ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Το πρόβλημα δεν είναι ο “τουρκοφάγος” Κάρματζης

perifealaia

Κανείς δεν απαγορεύει στον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρματζη να έχει και να διατυπώνει με τον τρόπο που αυτός θέλει τις απόψεις του. Κανείς δεν του απαγορεύει να γράφει ότι “καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος” και για τους “άθλιους μπάσταρδους της αναθεματισμένης Δύσης“.

Αυτές είναι οι απόψεις του και αυτές διατυμπανίζει τώρα, λίγες μέρες μετά την δυναμική εμφάνιση της ακροδεξιάς στη Χϊο, όταν τραμπούκισε και έδιωξε τους πρόσφυγες από το λιμάνι. Πιθανόν ο άνθρωπος να θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή να διευρύνει την εκλογική του πελατεία, πιθανόν να συμβαίνει κάτι άλλο.. θα δείξει.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο … τουρκοφάγος κ. Κάρματζης.

Το πρόβλημα είναι κατ’ αρχήν με την ΝΔ: Ο κ. Κάρματζης είναι προβεβλημμένο τοπικό στέλεχος της, υπήρξε βουλευτής και είναι αντιπεριφερειάρχης με τις ευλογίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας κάποια ανακοίνωση διαχωρισμού της θέσης του κόμματος αυτού, από τα γραφόμενα και τις απόψεις του κ. Κάρματζη, τόσο κεντρικά, όσο και από τους λαλίστατους τοπικούς εκπροσώπους του στο Β. Αιγαίο.

Το πρόβλημα είναι επίσης και της κ. Καλογήρου: Η χθεσινή της παρέμβαση με την οποία δηλώνει ότι “λυπάται” και ότι “δεν εκφράζουν την περιφέρεια” οι απόψεις Κάρματζη δεν φτάνει. Ο  κ. Κάρματζης δεν είναι κάποιος τυχαίος, κάποιος που απλά συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της, είναι “ο άνθρωπος της περιφέρειας” στο διπλανό νησί.

Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν και οι δύο τη θέση τους.

Η Ν.Δ, κεντρικά ή τοπικά, ας ξεκαθαρίσει εάν “οι απόψεις Κάρματζη” την εκφράζουν και εάν όχι, τι πρόκειται να κάνει περί αυτών.

Η κ. Καλογήρου, που δηλώνει ότι αυτές οι απόψεις”δεν εκφράζουν την περιφέρεια” ας ξεκαθαρίσει εάν ο κ. Κάρματζης θα εξακολουθεί να είναι ο “άνθρωπός της περιφέρειας” στη Χίο

Απλά είναι …τα γράμματα!

Update:

Στη διαγραφή του Σταμάτη Κάρμαντζη μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του στο Facebook προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

 «Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.