ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

456.000.000 ευρώ. Τόσο αξίζει ο τόπος μας;

 

Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για το τερατούργημα της κυβέρνησης στα Βάστρια και τα υπόλοιπα τερατουργήματα ανά την Ελλάδα.

Περάστε κόσμε! 456 εκατομμύρια ευρώ για 4 χρόνια! 

Κλειστή η διαδικασία, ανοιχτός ο διαγωνισμός!  Προλαβαίνετε.

Τρέξτε, να διαχειριστείτε τα κτήρια, να τα φυλάξετε, να τα καθαρίσετε, μέσα – έξω, να τα επισκευάσετε, να τα συντηρήσετε ακόμα και προληπτικά, να επιδιορθώσετε τα μηχανικά, τα υδραυλικά και τα ψυκτικά τους, να συντηρήσετε  αντλίες, βαλβίδες, βρύσες και μεταλλικά δοχεία και μηχανήματα  και φυσικά οι πιο μορφωμένοι, τρέξτε να παρέχετε  επιχειρηματικές συμβουλές και συμβουλές σε θέματα διαχείρισης!

Και εκείνοι που παίζουν με τον πόνο μας και με την αγωνία μας για το μέλλον του νησιού μας, σας βλέπουν και γελούν. Γιατί ξέρουν καλά πώς με μια  «μια δουλίτσα», με έναν μισθό 500-600 ευρώ τον μήνα, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τους νέους άνεργους του τόπου μας, μπορούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις και να αποσπάσουν συναινέσεις. Γιατί ξέρουν καλά πως η ανεργία στον τόπο μας καλπάζει και εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας.

Έτσι, με τα εκατομμύριά τους παίζουν με τις ζωές μας. Χτες οι νέοι μας παρακαλούσαν να γίνουν συνοριοφύλακες, αύριο φύλακες και συντηρητές στα Βάστρια. Ζητιάνοι στον ίδιο τους τον τόπο. Πολιτικά γραφεία και κατουρημένες ποδιές… Αυτό είναι το παιχνίδι της κυβέρνησης με τη Λέσβο.

Εκείνοι που δίνουν τα 456 εκατομμύρια, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τους ντόπιους.

Τα χρήματα αυτά δεν θα βελτιώσουν τη ζωή, ούτε των ντόπιων, ούτε των προσφύγων. Η ζωή όλων  θα βελτιωθεί μόνο με άλλου είδους διαχείριση του προσφυγικού και όχι με στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξαθλίωσης και αποκτήνωσης.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να εξαγοράσει τους κατοίκους ενός πολύπαθου νησιού, για να κάμψει τις αντιστάσεις  τους και να το καταστρέψει. Ο Καρά Τεπές, τα Βάστρια και κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης που σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετατρέπει το νησί μας σε τόπο μαρτυρίου.

Τα 456 εκατομμύρια, σας δίνονται για να «το βουλώσετε». Τα μηχανήματα των εργολάβων, θα περάσουν ανενόχλητα από μπροστά σας και εσείς θα περιμένετε να σας φωνάξουν για να πιάσετε μια δουλίτσα στο  «Νταχάου».