ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Novartis: Η κοινωνία είναι εξοργισμένη

Τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται να αγγίζει η ζημιά για το δημόσιο, από το 2000 έως το 2015 από την πρακτική όλων των φαρμακοβιομηχανιών. Βάλε τώρα στον λογαριασμό τη ζημιά από τις μίζες για τα εξοπλιστικά, βάλε την ζημιά από τους ολυμπιακούς, βάλε και τη χασούρα από την φοροδιαφυγή των πλουσίων και έχεις «στο πιάτα» το «μαζί τα φάγαμε»

Και αν μέχρι πριν, τα χρόνια της «ανάπτυξης», τα κοκαλάκια που πέταγαν στο τραπέζι των φτωχότερων στρωμάτων, μέσα από τα εύκολα δάνεια των τραπεζών, τις επιδοτήσεις, τους διορισμούς, ότι τέλος πάντων θα μπορούσε να τους κλείνει τα μάτια και το στόμα, ήταν αρκετά να τους κάνουν να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα πάρτι που γινόντουσαν και σε ένα βαθμό, οι φτωχότεροι, να ζήλευαν κιόλας «τη μαγκιά όσων έκαναν παιχνίδι», τώρα πια  δεν το αντέχουν

Γιατί αυτή τη ζημιά, τη «μαγκιά» του αστισμού, την πλήρωσαν με τα μνημόνια, αρχικά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και στη συνέχεια οι μικρομεσαίοι, ευρώ – ευρώ.

Η Novartis, για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας κυρίως για όσους έκαναν ακόμα ότι «δεν ήξεραν», είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οχι τόσο γιατί σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται υπουργοί, ακόμα και πρωθυπουργοί. Στο σημείο που είχαμε φτάσει, αυτό δυστυχώς, δεν κάνει εντύπωση στους πολλούς.

Αυτό που εξόργισε την κοινωνία, κυρίως τους «ανυποψίαστους»  είναι ότι, τώρα πια, είναι φανερό πως «πιάστηκαν κορόιδα». Γιατί, όχι μόνο πλήρωσαν ακριβά τα φάρμακα, αλλά πάνω τους γύρισε και ο λογαριασμός του φαγοποτιού και της «μαγκιάς» τους. Τον βλέπουν, «ζωντανό», μπροστά στα μάτια τους.

Η κοινωνία είναι εξοργισμένη. Δικαίως είναι. Αυτή η οργή τώρα στρέφεται εναντίον όλων αυτών που ένας – ένας, βγαίνουν στον «ντάκο».

Πρέπει, επιτέλους, στο τέλος της ημέρας,  να υπάρξει η «κάθαρση». Διαφορετικά οι παίχτες της τραγωδίας, η κοινωνία,  θα εκδικηθούν!