ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Put Τhe Φέτα Down Slowly κύριε Αθανασίου!

Η ευκαιριακή αντιπολιτευτική πολιτική της Ν.Δ. πάσχει από έλλειψη στρατηγικής και αξιοπιστίας. Την μια κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν υπογράφει τη συμφωνία με τους δανειστές και την άλλη την κατηγορεί ότι υπογράφει ό,τι της δίνουν. Πέρυσι την κατηγορούσε ότι φέρνει βάρη στους επαγγελματίες με το ασφαλιστικό και εφέτος,  όταν φάνηκε η πραγματική αλήθεια, αλλάζει τροπάρι και φωνάζει ότι δεν βγαίνει το σύστημα και θα χαθούν οι συντάξεις. Μονά ζυγά δικά της χωρίς να καταθέτει καμιά πρόταση επί τοις ουσίας.

Αυτή η ευκαιριακή και υποκριτική πολιτική της φάνηκε και στο θέμα των διεθνών συμφωνιών εμπορίου που πραγματοποίησε η Ε.Ε. για τη φέτα, μέσα στο γενικότερο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο  ανοίγματος των αγορών που μεταξύ άλλων καταργούν  το προνόμιο που έχει η χώρα μας να παράγει μόνο αυτή τυρί  με την ονομασία φέτα ως ΠΟΠ προϊόν. Στο εξής δηλαδή με τις συμφωνίες αυτές η φέτα παύει να είναι ελληνικό προϊόν.

Πέρυσι τον Ιούλιο η μισή σχεδόν κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. με ερώτησή της κατηγορούσε τον Β. Αποστόλου και τον Σύριζα ότι καταστρέφουν την ελληνική κτηνοτροφία με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και των δεκατεσσάρων χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Την ερώτηση είχε συνυπογράψει και ο κ. Αθανασίου κάνοντας  γνωστό το θέμα στον τοπικό τύπο.

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε τότε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή είχαν αρχίσει μερικά χρόνια πριν επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και είχαν κατάληξη σε συμφωνία μέσα στο 2014 πριν γίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Έτσι, το μόνο που μπόρεσε να κάνει αυτός ήταν να δεσμεύσει την Κομισιόν για επανεξέταση της συμφωνίας μετά από μια πενταετία και για την παρασκευή της φέτας να μην χρησιμοποιείται αγελαδινό γάλα παρά μόνο αιγοπρόβιο αποκλείοντας έτσι μεγάλες ποσότητες αγελαδινής «φέτας»  από την αγορά. Βεβαίως η Ν.Δ. αρνήθηκε τα παραπάνω ρίχνοντας την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συμφωνία αυτή έχει μικρό κόστος για τη χώρα μας γιατί δεν εξάγει φέτα στις χώρες αυτές αλλά μόνο η ΔΩΔΩΝΗ κάνει κάποιες εξαγωγές στη Ν. Αφρική.

Αντιθέτως μεγάλη σημασία έχει η συμφωνία της CETA μεταξύ Ε.Ε. και  Καναδά γιατί θα δίνει το δικαίωμα στη χώρα αυτή να κάνει εξαγωγές φέτας τόσο στην Αμερική όσο και στις χώρες της Ευρώπης ανταγωνίζοντας τη χώρα μας. Εδώ πράγματι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ελληνική κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους μας και γι αυτό η συμφωνία αυτή δεν  έπρεπε να  ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ψηφίστηκε όμως. Όχι βέβαια από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τους πάντα πρόθυμους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού!

Κι εδώ ακριβώς φαίνεται η υποκριτική, ευκαιριακή και διπρόσωπη πολιτική της Ν.Δ. Αν πράγματι δεν είχαν συμφωνήσει ή δεν ήθελαν την ψήφιση της συμφωνίας ελεύθερης διακίνησης  της φέτας στις χώρες της Ν. Αφρικής γιατί τώρα ψήφισαν μια πολύ πιο επώδυνη και καταστροφική για την ελληνική κτηνοτροφία συμφωνία με τον Καναδά;

Κι εδώ είναι κύριοι της Ν.Δ. και κύριε Αθανασίου που «σας πιάσαμε πραγματικά στα πράσα» και γι αυτή την επ αυτοφώρω σύλληψη σας φωνάζουμε παραφράζοντας το γνωστό σλόγκαν μιας παλιάς διαφήμισης: Πουτ δε φέτα ντάουν σλόουλι!