ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Έδεσσα: Aκροδεξιοί έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε οικογένειες προσφύγων

Σκηνικό Μισισιπή στήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαϊου, στην Άρνισσα Πέλλας με αφορμή τις προσπάθειες εγκατάστασης προσφύγων, ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών, σε ξενοδοχεία της περιοχής. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση ακροδεξιών που διαμαρτύρονταν στην επικείμενη εγκατάσταση προσφύγων στη περιοχή.

Ήδη από τις 3 Μαΐου διακινήθηκε η πληροφορία ότι περίπου 50 πρόσφυγες, ως επί το πλείστον γυναίκες και παιδιά, θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο στη περιοχή. Μετά από πλήθος ψευδών δημοσιευμάτων σε κοινωνικά δίκτυα και τοπικές ιστοσελίδες για «Πακιστανούς», «Εποικισμό» και «Λαθρομετανάστες που φέρνουν τον κορονοϊό», καθώς και εμπρηστικές δημοσιεύσεις του δημάρχου Πέλλας ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Αγνάντι» εμποδίζοντας για άλλη μια φορά την εγκατάσταση των προσφύγων οι οποίοι είχαν ήδη περάσει 2 νύχτες στα πούλμαν.  

Σύμφωνα με το Omniatv, το απόγευμα της Δευτέρας, στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας, ακροδεξιοί κάτοικοι της περιοχής υποστηριζόμενοι από ομοϊδεάτες τους που έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαϊδα, έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο. Με τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο απλά να παρακολουθούν, τα πούλμαν που μετέφεραν τους πρόσφυγες αποχώρησαν με κατεύθυνση την Άρνισσα Πέλλας και το ξενοδοχείο «Αγνάντι».

Στη συνέχεια κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, έβαλαν φωτιά σε δωμάτια ενώ έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω από το χώρο του ξενοδοχείου στα οποία επίσης έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Omniatv που επικαλείται κατοίκους της περιοχής, στα επεισόδια συμμετείχαν γνωστοί ακροδεξιοί της περιοχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε καμία άλλη ενέργεια εκτός από την προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» ακροδεξιοί

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για συμμετοχή στα επεισόδια ακροδεξιών προερχόμενων από Σκύδρα και  Πτολεμαϊδα με τον, γνωστό από την ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», να βρίσκεται ανάμεσά τους.

 Ο γνώριμος ακροδεξιός στην περιοχή και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής το 2014, μετά το φιάσκο των «Μακεδονομαχιών» αποχώρησε από τους «Πτολεμαίους Μακεδόνες» και δημιούργησε την ομάδα «Μακεδονική Σάρισσα Πτολεμαΐδας» με την οποία μάλιστα διοργάνωσε και εκδήλωση – τραγέλαφο για τα  Ίμια τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: Omniatv