ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού

Ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μυτιλήνη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο.

διαδήλωση στη Μυτιλήνη
ΕΦ.ΣΥΝ. / Γιώργος Παγούδης

Η ένταση έλαβε χώρα μπροστά από το πρώτο αστυνομικό μπλόκο όπου γύρω στις 8 το βράδυ, συναντήθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ (με περίπου 300 συμμετέχοντες) και των φορέων του νησιού (με περίπου 1.200 διαδηλωτές).

διαδήλωση στη Μυτιλήνη
ΕΦ.ΣΥΝ. / Γιώργος Παγούδης

Στο σημείο παρέμειναν διαδηλωτές από το συντονιστικό όργανο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, με ορισμένους να πετούν δυναμιτάκια και αντικείμενα προς τις κλούβες των ΜΑΤ, καθώς και να επιχειρούν να σπρώξουν τα αστυνομικά οχήματα.

Όταν ο περισσότερος κόσμος αποχώρησε, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμάτων, ενώ -από την πλευρά τους- οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

κινητοποίηση στη Λέσβο
ΕΦ.ΣΥΝ. / Γιώργος Παγούδης

Νωρίτερα (περίπου στις 7) στην κεντρική πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, συνολικά υπήρχαν περίπου 1.500 άτομα, με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και βουλευτές του ΚΚΕ να συμμετέχουν στην πορεία που ακολούθησε προς το πρώτο αστυνομικό μπλοκ. Παρόντες στην πλατεία ήταν βουλευτές από τη Χίο και τη Σάμο.

διαδήλωση στη Μυτιλήνη
ΕΦ.ΣΥΝ. / Γιώργος Παγούδης

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα, με πρώτο το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του αντιφασιστικού μπλοκ, καθώς και το συντονιστικό όργανο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου (μέτωπο του «ΝΑΙ»).