ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τις τελευταίες μέρες στο νησί μας διαδραματίζεται μια κακή θεατρική παράσταση, ένα «θέατρο» εντυπώσεων. Περιφέρεια και Δήμος ξύπνησαν τώρα και αναρωτιούνται που θα πάει η κατάσταση με το προσφυγικό ζήτημα.
Αντιδρούν, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.
Η αναγγελία για το κλειστό κέντρο δεν έγινε τώρα.
Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν είναι τωρινή πρόταση.
Μέχρι και τις εκλογές του 2019 η Μόρια είχε 5.000 χιλιάδες κόσμο. Εφαρμόζονταν όμως το πρόγραμμα αποσυμφόρησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κρατούσε τον αριθμό προσφύγων / μεταναστών σε ένα πλαίσιο διαχείρισης
Σήμερα με πάνω από 20.000 πρόσφυγες / μετανάστες / «ταξιδιώτες της ανάγκης» όπως θέλετε πέστε τους, οι κάτοικοι του νησιού μας, μα και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι σε απόγνωση.
Ως άνθρωποι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε απελπισμένους ανθρώπους και να μην συνδράμουμε. Στην κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε τα πάντα που οφείλει ένας άνθρωπος στο συνάνθρωπό του. Σεβασμό στην αξιοπρέπεια του και αλληλέγγυα προσφορά όσο αφορά τις ανάγκες του. Ως κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου όμως δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε στην εγκατάλειψη των νησιών μας στην μοίρα τους από την κεντρική εξουσία.

Δύναμή μας, η ενότητά μας.
Απάντησή μας, η Αλληλεγγύη.

Βόλτσιου Κατερίνα
«Αλληλεγγύη για Όλους» Λέσβου