ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Αλ. Τσίπρας: Ξεκινάμε για την Αριστερά της εποχής μας (Video)

Κάλεσμα κοινής δράσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της εργασίας, τους πρωτοπόρους των καινοτομιών, την προοδευτική διανόηση, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τονίζοντας ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα ισχυρή πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον.

Στόχος της ανασύνταξης, της ανασυγκρότησης, του μετασχηματισμού σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς ώστε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στις ράγες της προόδου με σημαντικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας.

Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοικτό με βαθιές ρίζες μέσα στον κοινωνικό ιστό και να αντισταθούμε σε όλα αυτά που βιώνουμε. Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα μας οδηγήσει στην διακυβέρνηση προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ένα βήμα μπροστά στην κατανόηση και την συνεργασία, απαραίτητο για τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, τους πολίτες που κατανοούν ότι η παλινόρθωση του νεοσυντηρητικού κράτους δεν είναι βήμα προς τα μπρος, ότι ο ραστιστικός λόγος δεν ταιριάζει στις Δημοκρατίες, η πιστή εφαρμογή των αιτημάτων του ΣΕΒ δεν θα ευνοήσει την μεσαία και εργατική τάξη.

Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης δεν αποτελεί επιστροφή στην κανονικότητα αλλά πλήγμα και στίγμα στην Δημοκρατία.

Κάλεσμα κοινής δράσης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της εργασίας, τους πρωτοπόρους των καινοτομιών, την προοδευτική διανόηση, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα ισχυρή πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον.

Το κομματικό κράτος που επανήλθε με τα «ρουσφέτια» και τους κουμπάρους όπως έδειξαν οι περιπτώσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία δείχνει το έλλειμα ήθους της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο αντικοινωνικός χαρακτήρας της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και αν δεν παρουσιάζεται στα δελτία ειδήσεων. Παρουσιάζεται στην πραγματικότητα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στην ακύρωση των 20.000 προσλήψεων σε Παιδεία και Υγεία που είχαμε εμείς προγραμματίσει, στο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, τις ατομικές συμβάσεις όπως είδαμε στην ΔΕΗ, την ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Κατάφεραν να διασύρουν τη χώρα διεθνώς και να δώσουν την εικόνα μιας χώρας που ανέχεται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την διαφθορά υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δριμύτατη κριτική άσκησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς στο προσφυγικό. Στο δρόμο του Όρμπαν για το προσφυγικό βαδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά.

Επικίνδυνη διακυβέρνηση καθώς αντιμετωπίζεται με λογικές κατευνασμού η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο εγκαταλείποντας την δική μας πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι στην διαφωνία και τη διαμαρτυρία». Δεν διστάζουν να προχωρούν σε αγριότητες. Βλέπουμε τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές, αστυνομική βία, εξύμνηση αστυνομικής βαρβαρότητας από υπουργούς της κυβέρνησης ενώ διώκονται όσοι στα Σώματα Ασφαλείας συνεργάστηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση εκτός από τον κ. Τσουβάλα που συνεργάστηκε με τη Ν.Δ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Διώκεται η ελευθερία της άποψης, όταν απειλούνται δημοσιογράφοι όμως η βία και ο διχασμός όσο και αν αποτελούν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοϊδη: Να σταματήσουν την παγανιστική λατρεία της αστυνομικής βίας, Να σταματήσουν την ενθάρρυνση των αστυνομικών σε βαρβαρότητες.

Μπορεί να φέρουν επικοινωνιακά οφέλη αλλά σχεδόν με βεβαιότητα αποφέρουν τραγικά αποτελέσματα στο μέλλον. Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλάζουν η δημοκρατική συνείδηση του λαού μας δεν αλλάζει. Η βία και ο φόβος δεν θα περάσουν υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ως απάντηση χρησιμοποίησε την ρήση του Ηλία Ηλιού: «Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα».

Κόμμα ανοικτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες

“Δεν θα γίνουμε μια δύναμη συστημικής αλλαγής” ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην διαδικασία μετασχηματισμού και αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο ένα κόμμα συμμετοχικό, ανοικτό και δημοκρατικό.

«Εμείς θέλουμε μια κοινωνία χωρίς καμία ανοχή σε διακρίσεις φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ή αναπηρίας. Καθολικό δικαίωμα η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλο τον πληθυσμό. Θέλουμε μια ανάπτυξη με όρους συνοχής και όχι συσσώρευσης για αυτό μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη. Θέλουμε μια κοινωνία που θα είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Στόχος μας είναι ένα συνέδριο που θα απαντήσει στις ανισότητες και θα στοχεύει σε μια προοδευτική κυβέρνηση για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην παραφιλολογία των ημερών που ξεκινά από την κυβέρνηση για πρόωρες και μάλιστα διπλές εκλογές.

«Δεν θα έχουμε διπλές εκλογές γιατί οι εκλογές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση θα δώσουν την δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου».

«Ας την φέρουν νωρίτερα τις εκλογές. Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει και να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους πολίτες.»