ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Αλ.Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να μη θυσιάσει τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους», σημειώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με τον κορωνοϊό και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «το θέμα είναι τι λέει η Πολιτεία. Έχουν αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών».

«Σε άλλες ευρ. χώρες, με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο», επεσήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη και στο υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι «οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους. Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».