ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αναβάθμιση του περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου σε Πολυδύναμο

Την Αγιάσο επισκέφθηκε εχτές, Δευτέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης όπου είχε συναντήσεις με την διοίκηση του Αναγνωστήριού καθώς και με μέλη της δημοτικής κοινότητας.

Η συνάντηση με την διοίκηση του Αναγνωστηρίου

Στην συνάντηση με την διοίκηση του Αναγνωστηρίου έγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία της προετοιμασίας του φακέλου για την αποκατάσταση του κτηρίου του Αναγνωστήριου το οποίο έπαθε ζημιές από την χιονόπτωση του Ιανουαρίου.

Τα μέλη της διοίκησης παρουσίασαν στον βουλευτή τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ζήτησαν την στήριξη του στην προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων προκειμένου να ξεκινήσει η τεχνική μελέτη.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη, ότι η στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου του Αναγνωστηρίου είναι αυτονόητη, ενώ δεσμεύτηκε να έλθει σε επαφή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου η χρηματοδοτική στήριξη του εγχειρήματος της αποκατάστασης των ζημιών να γίνει εφικτή.

Η συνάντηση με μέλη της δημοτικής κοινότητας

Στην συνάντηση που έγινε στο κτήριο της κοινότητας, ο βουλευτής έκανε μια εκτενή ενημέρωση για τις προτάσεις της επιτροπής για την αναθεώρηση του Καλλικράτη, τονίζοντας ειδικότερα την διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοίκητων εκλογών με απλή αναλογική ενώ για το «χωροταξικό» ενημέρωσε τα μέλη την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το θέμα, στην περίπτωση της Λέσβου.

Αναβάθμιση του περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου σε Πολυδύναμο

Επιπλέον ο βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη της κοινότητας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο προβλέπεται να έχει 1 Γενικό Γιατρό, 1 Παιδίατρο, 3 αγροτικούς γιατρούς, 1 θέση ΔΕ Νοσηλευτών και 1 θέση Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων.