ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αναφορά Γ. Πάλλη για την επικείμενη απέλαση του μαθητή από το Πακιστάν

Αναφορά για τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Μεταναστευτικής πολιτικής και Εσωτερικών, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής ο Γ. Πάλλης, με αφορμή την επικείμενη απέλαση του μαθητή Ιρφάν Μουχαμάντ, πακιστανικής καταγωγής.

Στην αναφορά του ο βουλευτής επισυνάπτει την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου θίγει τα δικαιώματα στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της μόρφωσης σε αντιδιαστολή με την ατελή εως και επικίνδυνη παραμονή σε κέντρα κράτησης, επισημαίνει την προσπάθεια του συγκεκριμένου νέου «με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία», η οποία ανεκόπη με τη σύλληψη, κράτηση και την έναρξη της διαδικασίας απέλασής του, εξαιτίας της τυπικής ενηλικίωσής του.

Δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης, η ΕΛΜΕ Λέσβου ζητά να δοθεί η δυνατότητα στον Ιρφάν Μουχάμαντ να συνεχίσει τη φοίτησή του, παραμένοντας στη δομή φιλοξενίας, όπου διέμενε.»

Το κείμενο της αναφοράς

201703 Πάλλης _Αναφορά_Απέλαση μαθητή