ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αναφορά Γ. Πάλλη στη Βουλή για την συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημάρχου Λέσβου

Αναφορά στη Βουλή, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, την επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, για την συκοφαντική δυσφήμιση που υφίσταται τα τελευταία  χρόνια και την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.

Η αναφορά του Γ. Πάλλη:

«Η νεοσύστατη δημοτική κίνηση Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες», η οποία συσπειρώνει μέλη της Χ.Α. και της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης», κάποια εκ των οποίων κατηγορούνται ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσφύγων, κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες μια ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε, χωρίς στοιχεία, ότι ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός υποστηρίζει τους πρόσφυγες επειδή ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με ΜΚΟ μέσω της οποίας εισπράττουν κονδύλια για το προσφυγικό. Ο διανομέας της ανακοίνωσης μηνύθηκε από τον Δήμαρχο και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου αλλά, με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ορισθεί δικάσιμος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέσβου προέβη σε δημόσια δήλωση, την οποία μας απηύθυνε και σε επιστολή, η οποία θεωρούμε πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του κλίματος μισαλλοδοξίας που επιχειρείται εδώ και καιρό να δημιουργηθεί στη Λέσβο, και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.»

Η επιστολή του δημάρχου στον Γ. Πάλλη: