ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ανοιχτό κολυμβητήριο και αναβάθμιση γηπέδων της Λέσβου

 

Από τη συνάντηση του Γ.Γ. Αθλητισμού με αθλητικά σωματεία και παράγοντες

Στον Δήμο Λέσβου και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του, πέφτει από εδώ και πέρα το βάρος, τόσο για την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στα Θέρμα, όσο και για την ανακαίνιση των γηπέδων του νησιού, από την στιγμή που, όπως ανακοίνωσε και διαβεβαίωσε εχτές σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, η γενική γραμματεία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τόσο την κατασκευή του κολυμβητηρίου, όσο και τον εκσυχρονισμό γηπέδων, με στόχο σε βάθος 2 ή 3 χρόνων, όλα τα γήπεδα του νησιού «να πρασινίσουν».

Ο Γ. Γ Αθλητισμού, βρέθηκε στο νησί μας τη Δευτέρα και επισκέφθηκε τον Ταρλά, το κλειστό γυμναστήριο στην Νεάπολη, το γήπεδο στο Κάτω Τρίτος, το στάδιο της Καλλονής, τα γήπεδα στην Πέτρα στο Μόλυβο και τη Στύψη και κατέληξε σε αυτό της Θερμής.  Την Τρίτη, συνοδευόμενος και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη, επισκέφθηκε το ΝΟΜ, ενώ είχε συνάντηση με Χ. Καλογήρου, τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σ. Γαλληνό και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Γιαννέλη.  Το μεσημέρι της Τρίτης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, και το απόγευμα είχε συνάντηση, με εκπροσώπους και παράγοντες τοπικών αθλητικών σωματείων.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Γ.Γ.Α να «χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου, στον χώρο που ήδη έχει υποδείξει ο Δήμος Λέσβου». Οπως είπε: «οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το ΠΔΕ και εφόσον ο δήμος ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες το έργο θα ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα και πάντως εντός του 2017″.

Ο Ιούλιος Συναδινός, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο νησί κάτι όμως που μπορεί να μπει μπροστά, μετά την κατασκευή του κολυμβητηρίου. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε «ο Δήμος Λέσβου πρέπει να έχει την απαραίτητη ετοιμότητα – και εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε σε αυτό – έτσι ώστε, με το τέλος τη κατασκευής του κολυμβητηρίου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή και του κλειστού γυμναστηρίου.»

Επιπλέον. ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, αναφερόμενος και στην κακή κατάσταση που βρίσκονται τα γήπεδα του νησιού, σημείωσε την δέσμευση της Γραμματείας για την αναβάθμιση, σε συνεργασία με τον Δήμο, κάθε χρόνο και αρχής γενομένης από το 2017, γηπέδων του νησιού, έτσι ώστε μέσα σε 2 ή 3 χρόνια, όλα τα γήπεδα του νησιού, τουλάχιστον «να πρασινίσουν».

Ο Γιώργος Πάλλης

«Η επίσκεψη του Γ. Γ. Αθλητισμού στο νησί μας και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, την ανακαίνιση των γηπέδων, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο, είναι μια ακόμα ένδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τα νησιά μας» δήλωσε σε σχετική αναφορά του ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης