ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Απεργία την Πέμπτη!

apergia

Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στη Λέσβο, απεργούν.

Δεν ακολουθούν τις προτροπές των συνδικαλιστικών ηγεσιών τους, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις ηγεσίες δεν έχουν καμιά εκτίμηση γιατί στις κρίσιμες στιγμές του κινήματος (ειδικότερα η ΓΣΕΕ), με αποκορύφωμα τη μάχη του δημοψηφίσματος, ήταν απούσες.

Ούτε ακολουθούν τις προτροπές και τις φωνές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της διαπλοκής και των τοπικών συνδικαλιστικών και πολιτικών εκπροσώπων τους. Γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτά τα κόμματα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι που έφεραν όχι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία στο σημερινό χάλι, αλλά έφεραν και τους ίδιους στη σημερινή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, γνωρίζουν ότι οι πολιτικές που αυτά τα κόμματα ευαγγελίζονται είναι πολιτικές που είναι αντίθετες με τα συμφέροντά τους, άλλωστε δεν πάει πολύ καιρός που αυτές τις πολιτικές τις βίωναν καθημερινά. Οι ίδιοι οι κορυφαίοι εκπροσωποί τους, το δηλωνουν καθημερινά από τις τηλεοράσεις.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αυτή την Πέμπτη θα απεργήσουν, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικά τους, ιδιαίτερα, συμφέροντα. Θα υπερασπιστούν το μισθό τους, ζητώντας την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας και την άμεση αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού. Θα υπερασπιστούν την σύνταξη τους, για να μην υπάρξει άλλη μείωση, αντίθετα για να αυξηθεί. Θα απαιτήσουν να πληρώσουν οι πλούσιοι.

Οι εργαζόμενοι, με την συμμετοχή τους στην απεργία την Πέμπτη, παρεμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τους δανειστές, βάζουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές και δηλώνουν “παρών”!

Οι εργαζόμενοι και στη Λέσβο, ξέρουν ότι οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και της λογικές της «ελεύθερης αγοράς», αλλά θα προκύψουν από την στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού.