ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα την Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

8fabaca57245f9359b502f7aa7501a3b_L

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο  δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα  την Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και  στη Λέσβο, συμμετοχή έχουν δηλώσει όλα τα κλαδικά σωματεία.

«Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Στη Μυτιλήνη η  απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στα κεντρικά Λύκεια.

 

«Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση» τονίζει ο σύλλογος εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου και καλεί στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

«Παλεύουμε για το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση  δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες» τονίζει η ένωση νοσοκομειακών γιατρών και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από τα κεντρικά Λύκεια.

«Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούμε τη κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων  και τη διαγραφή του χρέους» σημειώνει η ΕΛΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Πέμπτη, με εφημερίες τα φαρμακεία, ενώ δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου με προοπτική κλιμάκωσης.

Τέλος, κλειστά θα μείνουν και τα πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, ενώ απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. Επίσης συνεχίζεται και η αποχή δικηγόρων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους συμβολαιογράφοι και μηχανικοί.

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ