ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ας διατηρήσουμε την αρετή αλώβητη…

Λαθρομετανάστες τους ανέβαζαν λαθρομετανάστες τους κατέβαζαν. Διακήρυτταν σε όλους τους τόνους ότι όλα τα προβλήματα του νησιού και, κατ επέκταση, της χώρας προέρχονται από την παρουσία τους. «Οι βρωμιάρηδες του κόσμου , που μαζεύτηκαν εδώ ,σε μας τους πολιτισμένους χριστιανούς ορθόδοξους να μας εξισλαμίσουν, να μας καταπατήσουν τα ιερά και τα όσια».

Και πόσα χειρότερα δεν έσπερναν προκειμένου να κρύψουν τις αιτίες που το νησί και η χώρα, κατ΄επέκταση , έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο μαρασμού. Ω! πα πα πα και προς Θεού, η πολιτική της απόλυτης εξάρτησης από το μεγάλο κεφάλαιο των κυβερνήσεων που πιστά υπηρετήσαν, η πολιτική του υπηρέτη των ολιγαρχών, του ξεπουλήματος πάσης εθνικής οικονομικής ικμάδας στους ξένους, η προσήλωση σε μια οικονομική δραστηριότητα, τον τουρισμό και αυτή αναπτυγμένη όσο πιο στρεβλά μπορούσαν, η εγκατάλειψη της γης, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η καλλιέργεια της διαφθοράς και οι, επιστημονικής αξίας , μέθοδες διαπλοκής , όοοοχι, δεν έχουν ΚΑΜΜΊΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Αυτά όλα γίνονταν πολυυυυυυ παλιά. Μέχρι το 2015. Περασμένα ξεχασμένα. Σημασία έχει πως τώρα, όλα πρέπει να λυθούν για το καλό του …..λαού. Και λέγοντας λαό, εννοούν τ΄ασκέρια τους που έχασαν τα μέσα και την άνεση να διασπαθίζουν τη δημόσια περιουσία. Γιατί ο πραγματικός λαός, αυτός που έμεινε άνεργος και πείνασε από τις πολιτικές τους είναι μακριά από την έννοια τους.

Προσπαθώντας λοιπόν να ξαναφέρουν την κατάσταση στην προτέρα καθεστηκυία τάξιν απεργάζονται τα πάντα. Ξεχνώντας οι ανόητοι ότι όσο κατουρούν τη θάλασσα θα το βρίσκουν στ΄ αλάτι.

Με τους πρόσφυγες, λοιπόν, για να επανέλθω, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να φορτώσουν όλα τα κακά της μοίρας μας στην παρουσία τους, δεν τα κατάφεραν, γιατί στον αληθινό λαό επικράτησε η ιδεολογία της αλληλεγγύης , της συμπαράστασης , της ανθρωπιάς ξεροκατάπιαν τις λέξεις τους , φόρεσαν τη μάσκα του πρόβατου και μακροσκελώς δηλώνουν πόσο καταλαβαίνουν τη θέση και τις δυσκολίες των πτωχών προσφύγων κλπ . κλπ.

Όμως …

Όμως δεν ησυχάζουν λεπτό. Συνεχώς και συντονισμένα απεργάζονται προβοκάτσιες. Παλαιά τους τέχνη κόσκινο άλλωστε (βλέπε τα πρόσφατα γεγονότα στη Μόρια).

ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ.

1.¨Οπου οι συνθήκες διαβίωσης των κατατρεγμένων αυτών ψυχών στο κέντρο κράτησης είναι άθλιες. Εύκολα μπορείς να ανάψεις φωτιά.

2.Οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων έχουν πολύ δυσκολέψει, αντικειμενικά ,από την παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων διπλά τους, χωρίς τις ανάλογες υποδομές σε νερό ,αποχέτευση ,καθαριότητα κλπ ¨
Άμεσα η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Και για τους πρόσφυγες και για τους Μοριάνους.

Υποχωρώντας η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών της Ευρώπης και δη της Γερμανίας , φτάσαμε σε οριακό σημείο. Σίγουρα,όταν σε κρατούν τα κοράκια στο χέρι, γιατί η χωρά σου είναι ουσιαστικά πουλημένη ,βρίσκεσαι σε δυσκολία άφατη. Όμως …

Όμως πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί . Θα παραδεχτούμε τη νύχτα; Θα παραδεχτούμε την ήττα; Ή όχι.
Ας ξεκινήσουμε την οργάνωση ενός παλατιού κινήματος υπέρ της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Γιατί εμείς ξέρουμε τον ένοχο. Και πρέπει να τον δείχνουμε. Χωρίς να υποστέλλουμαι τη σημαία της αλληλεγγύης.

Γιατί οι άνθρωποι, πράγματι, δεν είναι όλοι όσοι μεταξύ τους. Μόνο που η διαφορά δεν οφείλεται στη φυλή, το φύλλο, το θρήσκευμα, παρά μόνο στην Αρετή. Και η Λέσβος έδειξε πως διαθέτει Αρετή.

Ας διατηρήσουμε αυτή την αρετή αλώβητη…

…..

Η Χ, Ζωγράφου είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου