ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Γελοιότητες…. γελοίων ανθρώπων.

στοπαγροτες

Στο αγροτικό κίνημα στη Λέσβο και σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρεμβαίνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και καλά κάνουν.

Προφανώς και διαφωνούμε με τα αιτήματά που προβάλλουν αυτές οι δυνάμεις. Τα θεωρούμε μαξιμαλιστικά, θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο, τραβώντας δηλαδή σαν λάστιχο το εισόδημα και βαφτίζοντας “φτωχούς” σχεδόν το σύνολο των αγροτών, παραβλέπονται οι ταξικές αντιθέσεις στο χωρίο. Η κριτική μας είναι πολιτική.

Υπάρχει όμως ένα καλό στην όλη ιστορία.

Αυτή η παρέμβαση του ΚΚΕ στον τοπικό αγροτικό κίνημα, δεν αφήνει χώρο στις δυνάμεις τις (τοπικής) ακροδεξιάς να βάλουν πόδι εκεί.  Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η ΧΑ , που έχει παρουσία σε πολλά άλλα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί πρόβλημα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και το ΚΚΕ, αυτό το καταλαβαίνει και το περιφρουρεί.

Το παρακάτω βίντεο είναι ένας καλός μάρτυρας αυτής της άποψης μας

Προφανώς και ξένισε αρκετούς η παρουσία, στο χθεσινό συλλαλητήριο, σύσσωμης της τοπικής ηγεσίας των εργαζόμενων στα  σώματα ασφαλείας, είναι κάτι που δεν το είχαμε συνηθίσει, αν θυμόμαστε καλά, ποτέ μέχρι σήμερα και μιλάμε για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2010, του 2011 και του 2012, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες των άλλων εργαζομένων.

Δεν λέμε, ότι οι εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο οι εκπροσωποί τους, στα τοπικά σώματα ασφαλείας, είναι ακροδεξιοί. Από,  ότι, όμως γνωρίζουμε δεν είναι ούτε ΚΚΕέδες, ούτε Συριζαίοι και το γιατί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είναι δικός τους λογαριασμός και φανταζόμαστε ότι τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ, έχουν την πολιτική κρίση να το αξιολογήσουν.

Το να προσπαθούν όμως κάποιοι, με τη λογική του μπουζουκιού και με ιστορίες που τις έχουν βγάλει από το μυαλό τους να συνδέουν, την παρουσία ακροδεξιών στα διάφορα μπλόκα ανά την Ελλάδα, τις δηλώσεις του υπουργού μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και την παρουσία των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας στη χθεσινή κινητοποίηση στη Λάρσο, να τα τσουβαλιάζουν όλα αυτά μαζί και να τα παρουσιάζουν ως απόδειξη ότι τοπικά μέλη και στελέχη  του κόμματος που είναι στην κυβέρνηση, θεωρούν τους αγρότες της Λέσβου ως “ακροδεξιούς” είναι απλά γελοίο…

ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ