ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: 4.746.000 για το κολυμβητήριο!

 

Παραδόθηκαν οι μελέτες για το νέο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης. συνολικού προϋπολογισμοι 4.746.000 και το έργο μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2018!

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μελέτη παραδόθηκε στον Γ. Γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, σήμερα (Πέμπτη) στην Αθήνα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασσάβας.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι «σύμφωνα με τον κ. Συναδινό η μελέτη εγκρίθηκε και το έργο θα μπει ως πρώτο προτεινόμενο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2018 και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση

Το έργο της κατασκευής του νέου, ανοιχτού, κολυμβητηρίου, είναι ένα έργο που η ένταξη του στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, είχε επίσημα συμφωνηθεί και ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί μας του Γ. Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινού, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Τότε, ο Ι. Συναδινός, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Γ.Γ.Α να «χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου, στον χώρο που ήδη έχει υποδείξει ο Δήμος Λέσβου».

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας, είχε συνδέσει και το έργο του κλειστού γυμναστηρίου, με την έναρξη της κατασκευής του κολυμβητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Λέσβου πρέπει να έχει την απαραίτητη ετοιμότητα – και εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε σε αυτό – έτσι ώστε, με το τέλος τη κατασκευής του κολυμβητηρίου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή και του κλειστού γυμναστηρίου.»

Η ένταξη του έργου του νέου κολυμβητηρίου, αναμφίβολα πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη, Οπως άλλωστε είχαμε γράψει σε άρθρο μας τις προηγμένες ημέρες, στον Δήμο είχε σημάνει καμπανάκι, προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και το έργο να γίνει κατορθωτό να ενταχθεί στο ΠΔΕ, για το 2017