ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα Πολιτική

ΓιάννηςΜπουρνούς:  Κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις

Δελτίο τύπου

ΓιάννηςΜπουρνούς:  Κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις

 

Κόλαφος χωρίς προηγούμενο η έκθεση της ΕπιτροπήςPEGAτου Ευρωκοινοβουλίου που συστάθηκε για να ερευνήσει τις παρανομίες στα κράτη-μέλη από τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών.

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο προσωπικά, καθώς καλείται να αποκαταστήσει τις θεσμικές και νομικές δικλείδες προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών και να σεβαστεί την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ του κ. Ράμμου, που στοχοποιήθηκε από τους αδίστακτους μηχανισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Καλείται επιπλέον, να καταργήσει τις άδειες εξαγωγής κατασκοπευτικού λογισμικού,που για τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι παράνομο.

Στις συστάσεις της PEGA που αναστατώνουν κάθε δημοκρατική συνείδηση και προκαλούν αγανάκτηση για την κατρακύλα της χώρας μας επί ημερών Μητσοτάκη, ζητείται από την κυβέρνηση: να εφαρμόσει την οδηγία για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Να καταργήσειτη νομοθεσία συγκάλυψης και την υπαγωγή της ΕΥΠ στον άμεσο έλεγχο του κ. Μητσοτάκη. Να αποκαταστήσει την πλήρη ανεξαρτησία του δικαστικού σώματοςκαι να ξεκινήσει επειγόντως αστυνομική έρευνα με τις ανάλογες κατασχέσεις αποδεικτικών στοιχείων και συμμετοχή της Europol.

Είναι ευθεία μάλιστα η σύγκριση με την Ισπανία, καθώς στην έκθεση διαπιστώνεται πως εκεί υφίστανται «επαρκείς δικλείδες ασφαλείας», ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.

Εμείς, από τη μεριά μας, δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση που χρησιμοποιούσε ΕΥΠ και Predator για να αυξήσει την εξουσία της και τον έλεγχό της στην πολιτική ζωή, να υιοθετήσει τις αυτονόητες συστάσεις της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό θα το αναλάβει μια άλλη κυβέρνηση που θα επιδιώξει την αμείλικτη τιμωρία των υπευθύνων των παρακολουθήσεων και θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και ευρωπαϊκή κανονικότητα στη χώρα.