ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Γιατί αυτό που κάνατε (και καλά κάνατε) στη Σάμο, δεν το κάνατε και στη Λέσβο;

zorbas

Ευχάριστα τα νέα από τη Σάμο!

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ν. Κατρακάζου «αμβλύνεται η μείωση των τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Σάμου, σε σχέση με την αρχή της σεζόν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούλιο του 2016»

Διαβάζουμε:

«Σύμφωνα με τον κ. Κατρακάζο «Με βάση τα επίσημα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής  Αεροπορίας  η επιβατική κίνηση με charter για το μήνα Ιούλιο ήταν μειωμένη κατά 16% σε σχέση με το 2015.

Ξεκινήσαμε μια δύσκολη τουριστικά χρονιά, χτυπημένοι άδικα από το μεταναστευτικό πρόβλημα με μείωση της τάξεως του 40,44% το Μάιο.

Ως κοινωνία, ουσιαστικά αβοήθητοι από το  κράτος,  αυτο-οργανωθήκαμε και όλοι μαζί – πολίτες, επαγγελματικοί φορείς και Αυτοδιοίκηση παλέψαμε, όπως μπορούσε ο καθένας με κάθε μέσο με κάθε ευκαιρία και η ζημιά σήμερα, μειώθηκε σημαντικά έτσι ώστε να αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερες αφίξεις στους επόμενους μήνες.

Καλώ όλους μαζί, ενωμένοι, ο καθένας από τη θέση του, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, στην κατεύθυνση και τις δράσεις που από κοινού έχουμε επιλέξει, ώστε να κλείσουμε το 2016 με το καλύτερο δυνατό τρόπο«.

Προφανώς δεν μπορούμε παρά να χαρούμε για τα νέα που έρχονται από το γειτονικό νησί μας και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι εκεί η περιφέρεια (δια του αντιπεριφερειάρχη) πήρε πρωτοβουλίες, σχεδίασε με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και τελικά «η ζημιά μειώθηκε σημαντικά»!

Αυτός άλλωστε έπρεπε από την αρχή της κρίσης να είναι ο ρόλος της περιφέρειας, να μπει μπροστά και να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα!

Ομως, μας δημιουργούνται, μερικές εύλογες απορίες:

α) Αυτές τις πρωτοβουλίες, που πήρε η αντιπεριφέρεια Σάμου, γιατί δεν τις πήρε και η αντιπεριφέρεια Λέσβου;

Γιατί δηλαδή και η αντιπεριφέρεια Λέσβου δεν πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή να σχεδιάσει με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και τελικά «να μειωθεί και εδώ η ζημιά σημαντικά»; Αντίθετα, όπως πάλι έχουμε γράψει, η περιφέρεια έθαψε κυριολεκτικά την «ομάδα εργασίας για την τουριστική προβολή της Λέσβου και τη διαχείριση της κρίσης» που συγκροτήθηκε ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2015!

β) Αν δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Κατρακάζος, εκτός από αντιπεριφερειαρχής Σάμου ΗΤΑΝ την περίοδο έναρξης τη προσφυγικής κρίσης και «θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού» για όλο το Β. Αιγαίο, ενώ σήμερα, αν και δεν υπάρχει αντίστοιχη «θεματική αντιπεριφέρεια» ο κ. Κατρακάζος «ενίοτε» εμφανίζεται και ως «υπεύθυνος τουρισμού της περιφέρειας». Αρα γιατί το ενδιαφέρον μόνο για την Σάμο;

Εν” πάση περίπτωση το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: Η Λέσβος κύριε (ή κυρία) δεν είναι στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου; Γιατί αυτό που κάνατε (και καλά κάνατε) στη Σάμο, δεν το κάνατε και στη Λέσβο;