ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Γ. Πάλλης από τη Φίλια: Η κυβέρνηση είναι κοντά στους νησιώτες και ειδικότερα τους κατοίκους της Λέσβου

Την Φίλια επισκέφτηκε το Σάββατο το απόγευμα ο Γ. Πάλλης μαζί με  κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Περιφερική Σύμβουλος Μαρία Νικολάρα και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του Ν.Ε, Στρατής Νικολάου. 

Με πρωτοβουλία του συνεταιρισμού έγινε στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού ενημέρωση και συζήτηση τόσο για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής και για τα τοπικά και αγροτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι κάτοικοι του χωριού όσο και ευρύτερα της περιοχής.

Ο Γ, Πάλλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα κοντά στους νησιώτες και ειδικότερα τους κατοίκους της Λέσβου  και αυτό το έχει δείξει έμπρακτα με πολλούς τρόπους. Η αύξηση των κονδυλίων της Περιφέρειας, το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, η διατήρηση του μειωμένου  ΦΠΑ, η θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου, που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και φορέων των νησιών μας, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ανέφερε ότι  τα έργα που αφορούν την περιοχή και  έχουν ξεκινήσει όπως το λιμάνι του Σιγρίου και ο οδικός άξονας Καλλονής –Σιγρίου  θα συμβάλουν  στην ανάπτυξη του τόπου μας, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των λεσβιακών προϊόντων, και θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης της ευρύτερης περιοχής.

Όσον αφορά τα αγροτικά θέματα ο βουλευτής σημείωσε ότι θα συμβάλει στην αναζήτηση πολιτικών λύσεων για την ομαλοποίηση της αγοράς γάλακτος και κρέατος, ώστε να βελτιωθούν οι τιμές στα προϊόντα αυτά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή του παραγωγικού αγροτικού μοντέλου στο νησί μας, η ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος και η συνεργασία μεταξύ των κτηνοτρόφων για κοινό φορέα διακίνησης γάλακτος και γεωργικών εφοδίων ενώ πρέπει να αξιοποιηθούν  με τον καλύτερο τρόπο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται στα προγράμματα του ΠΑΑ για την ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας.