ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Δις δολοφόνος ο 78χρονος που πυροβόλησε ανήλικο πρόσφυγα στη Μόρια

48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε  σήμερα από τον εισαγγελέα  ο 78χρονος αγρότης από τη Μόρια που χθες το απόγευμα πυροβόλησε έναν 16χρονο πρόσφυγα σε κτήμα έξω από το χοτ σποτ της Μόριας.

Το παιδί βρισκόταν  έξω από το χοτ σποτ μαζί με την οικογένειά του, μετά τα προχθεσινά επεισόδια όπου πολλές οικογένειες προσφύγων  έφυγαν μέσα από το ΚΥΤ υπό το φόβο νέων επεισοδίων . Με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον του παιδιού ο 78χρονος και τα σκάγια  το βρήκαν στο κεφάλι και στα πόδια.

Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ «δέος»  προκαλεί το παρελθόν του δράστη στη χρήση βίας. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πριν από 43 χρόνια είχε σκοτώσει για ασήμαντη αφορμή έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο και αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 8 ετών, τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του δολοφόνησε τη γυναίκα του με μαχαίρι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους, φόνος «εκ προθέσεως» είχε αποφανθεί το δικαστήριο.

Καταδικάστηκε για άλλα 8 χρόνια  ενώ μετά την αποφυλάκισή του και πολύ πριν το προσφυγικό ζήτημα να απασχολήσει την περιοχή του, είχε προκαλέσει πολλούς καυγάδες και προβλήματα σε συγχωριανούς του. Χθες σήκωσε και πάλι το όπλο που κατείχε παράνομα κατά ενός παιδιού μέχρι που τον συνέλαβε η αστυνομία.

Ο πρόεδρος του χωριού καλούσε σε συμπαράσταση στο δικαστήριο σήμερα το πρωί τους Μοριανούς από τα μεγάφωνα του χωριού!

Ο δικηγόρος του 78χρονου Χαράλαμπος Λαμπριανού είπε στη ΕΡΤ ΑΙΑΓΑΙΟΥ ότι σύμφωνα με τον πελάτη του τρία άτομα μπήκαν μέσα στην περίφρακτη αυλή του και όταν τους αντιλήφθηκε έριξε με το όπλο το όποιο κατείχε παράνομα , για εκφοβισμό.  Σε ερώτησή μας για το βίαιο παρελθόν του δράστη ο κύριος Λαμπριανού απάντησε ότι «για αυτά του τα αδικήματα έχει καταδικαστεί και έχει πληρώσει το χρέος του».

«Υπάρχουν όρια στα οποία μπορεί κάποιος να αντιδράσει… δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο σε ακραίες εγκληματικές προθέσεις» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο καθηγητής κοινωνιολογίας και πρόεδρος του τμήματος κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχάλης Ψημίτης . Ο κύριος Ψημίτης μίλησε στο σταθμό μας από κοινωνιολογικής άποψης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  λόγω του προσφυγικού ζητήματος: