ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων

νοσοκομεια

Για το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα του οποίου η συζήτηση ξεκινά αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μίλησε στην  «Οικονομία στο Κόκκινο»  και στον Στάθη Σχινά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης. Προσδιορίζοντας τους τρεις βασικούς άξονες  ρυθμίσεων του παράλληλου προγράμματος στην Υγεία ο κ.Πολλάκης τόνισε:
Την άμεση δωρεάν πλήρη υγειονομική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων προβλέπει το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Καθιερώνεται αμέσως με την ψήφιση του νομοσχεδίου η πλήρης δωρεάν
νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνον με τον ΑΜΚΑ. Λαμβάνονται άμεσα μέτρα για:

-Την στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες εντατικής θεραπείας

-Την στελέχωση των απομακρυσμένων  και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης  ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά .

-Την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕΟΠΠΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Επίσης η θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιστροφής με τους όρους αυτούς των γιατρών που απομακρύνθηκαν επί των ημερών Γεωργιάδη

-Την προκήρυξη (ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη δέσμη προσλήψεων, έχουν επιλεγεί οι πρώτοι και τοποθετούνται )νέων  θέσεων γιατρών , υγειονομικών και λοιπών προσωπικού.

Επίσης επιλύονται όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας.

Ακούστε: