ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Είμαστε άνθρωποι” Καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών στο δρόμο για τη Μόρια

panagioida

Θέλουμε την ελευθερία μας, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε. Μας κρατάνε εδώ φυλακισμένους και δε μας αφήνουν να πάμε πουθενά, ούτε μας δίνουν χαρτιά ούτε μας λένε τι ακριβώς θα γίνει με εμάς. Ζούμε με το φόβο ότι θα επιστρέψουμε στην Τουρκία. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο γιατί εκεί είναι πραγματικά κόλαση”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο 25χρονος Ανβερτ από το Πακιστάν.

Σήμερα μαζί με 150 ακόμα μετανάστες, οι περισσότεροι ομοεθνείς του, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στον κόμβο της Παναγιούδας, στο δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια. Με πλακάτ που έγραφαν “Είμαστε άνθρωποι” και “Ελευθερία” οι μετανάστες ζήτησαν να διευθετηθούν άμεσα τα αιτήματα ασύλου που έχουν καταθέσει και να τους δοθεί το δικαίωμα να φύγουν από τη Λέσβο.

Δεν έχουμε λεφτά και καθημερινά περιμένουμε δύο ώρες στην ουρά για ένα πιάτο ρύζι και λίγες πατάτες. Κοιμόμαστε μέσα σε μικρές σκηνές και πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει. Δεν έχουμε κουβέρτες, δεν έχουμε ρούχα και κανείς δε μας λέει πότε θα είμαστε ελεύθεροι ξανά” είπε ο Σαμπίρ από το Πακιστάν.