ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Εκδήλωση από την ΚΤΥΠ για τα σχολεία της Λέσβου

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου ανατέθηκε στην Αυτοτελή Διεύθυνση Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠΠΕΘ η πραγματοποίηση του έργου «προσωρινή στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας Λέσβου».

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση, θα προβεί στην ανάθεση εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης εργασιών για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές στέγασης, με χρήση αιθουσών ελαφράς λυόμενης κατασκευής. Θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού. Θα προβεί στον έλεγχο και έγκριση των μελετών και θα υπογράψει τις απαιτούμενες δημόσιες συμβάσεις, τέλος θα παρακολουθεί και θα παραλάβει ότι περιληφθεί στις συμβάσεις.

Ήδη έχουν γίνει η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου και τα σχέδια για την τοποθέτηση των αιθουσών και άμεσα θα πραγματοποιηθεί η ανάθεση των δημόσιων συμβάσεων για το έργο αυτό.

Πηγή: ΕΡΤ Αιγαίου

Εκδήλωση από την ΚΤΥΠ για τα σχολεία της Λέσβου

Εν΄των μεταξύ εκδήλωση με θέμα: «Η ΚΤΥΠ ΑΕ στο πλευρό των σεισμοπαθών της Λέσβου – Ενας πρώτος απολογισμός, τα επόμενα βήματα», οργανώνει την Δευτέρα στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γ.Γ. Αιγαίου ο πρώην ΟΣΚ.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστεί η κατάσταση των σχολειών της Λέσβου, μετά τον σεισμό και τα μέτρα που προγραμματίζονται να παρθούν