ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης: Η αισχροκέρδεια προέρχεται από το παρεμπόριο

ερμου

 

“Ένα καλό παράδειγμα” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “είναι η εκμετάλλευση των προσφύγων. Να μην αναφερθούμε στους αρχικούς τιμοκαταλόγους που σε κάνουν να ντρέπεσαι για το πώς μπορεί να υπάρξει σ αυτό το βαθμό η εκμετάλλευση του ανθρώπου σε άνθρωπο και μάλιστα άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη” σημειώνει.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Εμπορικός σύλλογος με τα μέλη του βιώνουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές πολλών επίδοξων εμπόρων. (Δεν είναι αυτό το δικό μας εμπόριο.)

Καλεί την Πολιτεία να λάβει δραστικά και ουσιαστικά μέτρα. Να γίνει έλεγχος τιμών και ποιότητας προϊόντων. Να πατάξει αυτούς που πρέπει αλλά να νομιμοποιήσει αυτούς που το έχουν ανάγκη και είναι παράνομοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Κατανοούμε πολλούς συνανθρώπους μας που θέλουν να αυτοαπασχοληθούν γιατί η μακρόχρονη οικονομική κρίση που μας πλήττει καθώς και η ανεργία έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Ελληνική όπως και στην τοπική κοινωνία και αυτό να αποτελεί διέξοδο. Εδώ η πολιτεία πρέπει να επέμβει με δίκαιο και σταθερό τρόπο, να διαπιστώσει, να νομιμοποιήσει, να επιβάλει τη δικαιοσύνη. (Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και νομοθέτες).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ενδιαφέρεται για την κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να μην υποφέρουν οι συνάνθρωποί μας και να μην πλήττονται οι καταναλωτές.

Όλοι πρέπει να επωμίζονται αναλογικά και δίκαια το φορολογικό βάρος.”