ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ενημερωτική εκδήλωση της Enterprise Greece για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στο Επιμελητήριο Λέσβου

Enterprise-Greece

Ενημερωτική συζήτηση με τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου διοργανώνει τη ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη, η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου στις αγορές του εξωτερικού, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της Enterprise Greece για την ενίσχυση και την τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε περιοχές, όπου αυτή επιβαρύνθηκε λόγω του προσφυγικού ζητήματος.

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, σημειώνει ότι «η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Enterprise Greece για το εξωτερικό εμπόριο, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη όλων των εξαγωγικών κλάδων της χώρας μέσω της προβολής στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών. Θεωρούμε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν τις έχει αφήσει ανεπηρέαστες. Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν και να εδραιωθούν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού, διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου τη σημαντική αυτή εκδήλωση».

Ας σημειωθεί ότι η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ