ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Επί Μητσοτάκη κόπηκε η Ελλάδα στα δύο, όχι επί Τσίπρα

Από προχθές αλλά και χθες το πρωί στα κανάλια θριαμβολογούσαν: ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί θαυμάσια και αντιμετωπίζει το φαινόμενο της «Ζηνοβίας». Βαρέθηκα να το ακούω.

Πανέτοιμη και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλεγαν ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ. Κι έβγαζαν απεσταλμένους από τα… μαγευτικά Χάνια στο Πήλιο να μας λένε για το πανέμορφο, χιονισμένο τοπίο.

Ελα όμως που η Εθνική Οδός χθές το μεσημέρι έκλεισε. Εκλεισε εντελώς δηλαδή. Και στα δύο ρεύματα, προς και από Αθήνα. Ακόμα και για τα αυτοκίνητα που διέθεταν αλυσίδες.Το περίφημο επιτελικό κράτος που τόσο μας έχουν ζαλίσει πιάστηκε εντελώς ανέτοιμο. Ούτε την κεντρική εθνική οδό της χώρας δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτή. Οι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ακινητοποιημένοι για ώρες. Οχι στα βουνά στο Μέτσοβο επαναλαμβάνω, αλλά στη Μαλακάσσα.

Τσιμουδιά από τα συστημικά ΜΜΕ. Λένε μόνο για το γεγονός. Χωρίς κραυγές, χωρίς οιμωγές. Στον Alpha, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα μέχρι που χιόνισε πολύ».

Η αριστεία κάπου σκάλωσε. Το σκέφτεστε να μην ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός αλλά ο Αλέξης Τσίπρας τι θα έλεγαν;