ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ερώτηση Γ. Πάλλη και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου από το έτος 2014

Vostanio01

Ερώτηση προς τον Υπουργό υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τι ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστεί η οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση και τον τελευταίο ισολογισμό του νοσοκομείου Μυτιλήνης, εκκρεμούν αμοιβές προσωπικού του νοσοκομείου (εξαιρουμένων των ιατρών) από το δίμηνο Νοεμβρίου/ Δεκεμβρίου του 2014 ύψους 92.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά νυχτερινά, εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες του προσωπικού κατά το εν λόγο διάστημα.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους:

Ως γνωστό οι ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό. Εντούτοις για κάποιες έκτακτες περιπτώσεις ελλειμματικού προϋπολογισμού σαν και αυτή, η υπέρβαση καλύπτονταν μέσω έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου.

Παρά το γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση έχει κλείσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες μισθοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας για το τρέχον και για το προηγούμενο έτος, εντούτοις παραμένουν εκκρεμότητες σαν και αυτή ειδικά από το τέλος του 2014, ενός διαστήματος έντονης οικονομικής ασφυξίας αλλά και πολιτικής αβεβαιότητας.

Με αφορμή το Νοσοκομείο Μυτιλήνης  και γνωρίζοντας πως  υπάρχουν ανάλογα προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας,

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει  για να αντιμετωπιστεί η εκκρεμότητα αυτή  απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας;

 

Ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφουν την ερώτηση μαζί με τον Γ. Πάλλη, είναι οι Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη), Καστόρης Αστέριος, Καφαντάρη Χαρά, Μαντάς Χρήστος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής, Παπαδόπουλος Α. Νικόλαος, Ελισσάβετ – Μπέτι Σκούφα, Συρίγος Αντώνιος, Τζούφη Μερόπη