ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Η εκδήλωση της “Αλληλεγγύης για όλους” για τα “κόκκινα δάνεια”

WP_20160708_007

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, την εκδήλωση της “Αλληλεγγύης για Ολους” για τα “κόκκινα δάνεια”. Οι ομιλητές, η Κατερίνα Κνήτου και ο Ζώης Πεπές, μετά από τις εισηγήσεις που έκαναν, απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις των παρευρισκομένων, σε μια συζήτηση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

“Κόντρα στις Κασσάνδρες η πρώτη κατοικία προστατεύεται” είπε  ο Ζώης Πεπές. “Οι νόμοι που ψηφίστηκαν προσφέρουν προστασία στους φτωχούς συμπολίτες μας, έτσι όπως προσδιορίζεται αυτός ο όρος, δηλαδή, π.χ. σε οικογένεια με δύο παιδιά με 20.000 εισόδημα και λιγότερα για τον άγαμο» και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μια σειρά από ευνοϊκές προβλέψεις και ένα ισχυρό προστατευτικό πλαίσιο, ενώ οι προηγούμενοι νόμοι «δεν έδιναν τέτοια δυνατότητα». Σημείωσε επίσης ότι παρέχεται επίσης «αρκετά μεγάλη προστασία σε οικογένειες με δύο παιδιά με εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ, υπό προϋποθέσεις»

“Το κίνημα να αναλάβει πρωτοβουλίες και αυτά να τηρηθούν και εάν κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορούν να δημιουργήσουν αδικίες σε ένα κόσμο επειδή δεν πέφτει ακριβώς στις προϋποθέσεις και τους όρους που βάζει το νομοσχέδιο, να βρεθούμε δίπλα του» σημείωσε ο Ζ. Πεπές.

“Η ενημέρωση του κόσμου, ειδικότερα όσων έχουν απογοητευτεί και έχουν παραιτηθεί, έχει ιδιαίτερη σημασία” τόνισε η Κατερίνα Κνήτου. “Δεν πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στις τράπεζες να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την όποια στάση του δανειολήπτη και πρέπει να επιμένουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο ότι έχει δυνατότητες και αυτές πρέπει να τις αξιοποιεί”