ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Η σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Ξανθό: Μια σημαντική πολιτική εκδήλωση σε μια σημαντική στιγμή

Η σημερινή ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηλιοτρόπιο στις 8.30 το βράδυ έχει τη σημασία της.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια που κάνει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και έχει στόχο την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, την πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά και τους επόμενους στόχους και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Το βασικότερο όμως είναι ότι αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους πολίτες της Λέσβου να συζητήσουν με ένα στέλεχος «πρώτης γραμμής» της κυβέρνησης, το «τι έχει γίνει μέχρι τώρα», τα προβλήμματα και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, να θέσουν τους προβλημματισμούς τους για «το πώς πάνε τα πράγματα», να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το «τι πρέπει να γίνει».

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει σε μια πολιτική που γίνεται «από τα μπαλκόνια». Υπουργοί και άλλα στελέχη κυβερνήσεων και κομμάτων, έρχονται, βγάζουν τους λόγους τους και φεύγουν. Όμως η σημερινή εκδήλωση δεν θα έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Στόχος της είναι να γίνει πραγματική συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια πλευρά και αυτό σε μια στιγμή που ένας κύκλος φαίνεται ότι ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση και ένας καινούριος ανοίγει.

Ολο αυτό το διάστημα, τα συστημικά ΜΜΕ της διαπλοκής, προσπάθησαν και προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις της κυβέρνησης με την κοινωνία, ειδικότερα με  εκείνα τα τμήματα της στα οποία αυτή θέλει να έχει αναφορά.  Με ψεύτικες και πλασματικές ειδήσεις και με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες, αλλά και την αμφιβολία και την αποστροφή για την πολιτική. Να διαμορφώσουν την εικόνα ότι «όλοι ίδιοι είναι», ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόιδεψε».

Σήμερα όμως, αλλά και αύριο στην περιοδεία της Καλλονής, οι πολίτες της Λέσβου, θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν «από πρώτο χέρι» ποια είναι η αλήθεια, αλλά και  να πούνε τις δικές τους αλήθειες, σε μια διαδικασία που αν μη τι άλλο θα προσπαθήσει να σεβαστεί τη βασική αρχή αυτής της κυβέρνησης:  Τον συνεχή διάλογο με την κοινωνία, τον συνεχή απολογισμό για τα πεπραγμένα της στην κοινωνία.