ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Ιερά Σύνοδος: Γάντια και αντισηπτικά αλλά… μόνο για ιεράρχες

Eντύπωση έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που διένειμε η Αρχιεπισκοπή πριν τη μαραθώνιο συνεδρίασή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία καλείται να αποφασίσει, έστω και με καταστροφική καθυστέρηση, για την προφύλαξη των πιστών από τον κοροναϊό  και την αναστολή των θρησκευτικών συναθροίσεων και της θείας κοινωνίας. 
 
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως οι Μητροπολίτες κατά την είσοδό τους στην αίθουσα απολυμαίνονται με αντισηπτικό και παίρνουν γάντια μιας χρήσεως ενώ, στην είσοδο της Μονής Πετράκη το μεσημέρι, υπήρξε έλεγχος θερμομέτρησης  και οδηγίες από νοσοκόμα για όλους τους εισερχόμενους. 

Μάλιστα στο σχετικό mail η ΔΙΣ αναφέρει: «Η Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σε λίγο θα συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Αττικής, εντός της οποίας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού». 
 
Ενώ οι Ιεράρχες λαμβάνουν για τον εαυτό τους τα  ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης για την προστασία από τον κοροναϊό, επιμένουν πεισματικά εδώ και 20 μέρες να εκθέτουν τους πιστούς σε τεράστιους κινδύνους, με την ανοχή της κυβέρνησης.