ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ι. Συναδινός: Κολυμβητήριο, αναβάθμισή αθλητικών εγκαταστάσεων, στήριξη του Δήμου για την προετοιμασία του για το κλειστό γυμναστήριο

 

Από τη σύσκεψη με τους αθλητικούς φορείς. (Foto: Γ. Παπαδόπουλος)

Η κατασκευή του κολυμβητηρίου, ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού έτσι ώστε μέσα στα επόμενα 2 ή 3 χρόνια, όλα τα γήπεδα να έχουν βελτιωθεί και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, που ξεκινά άμεσα στο 2017 καθώς επίσης και η στήριξη του Δήμου Λέσβου, προκειμένου αυτός να αποκτήσει την ετοιμότητα που χρειάζεται για το κλειστό γυμναστήριο, είναι οι άμεσες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, μετά το τέλος της επίσκεψής του στο νησί.

Ο γ.γ.Α. Ιούλιος Συναδινός, μετά το τέλος της διήμερης επίσκεψης στη Λέσβο, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Τα νησιά του Β. Αιγαίου και ο αθλητισμός σε αυτά ήταν εγκαταλειμμένος από προηγούμενες κυβερνήσεις σε εγκληματικό βαθμό. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα επίσημα στοιχεία, που μαρτυρούν ότι το Βόρειο Αιγαίο βρίσκεται στη τελευταία θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, όσον αφορά στην αναλογία αθλητικών χώρων ανά κάτοικο. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να δω αθλητικούς χώρους σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της Λέσβου.  κατάσταση τους δεν είναι καθόλου καλή και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε ακούσει ειδικά για τα αθλητικά έργα πολλά “θα” τα τελευταία χρόνια, αλλά από πράξεις τίποτα.

Η σημερινή κυβέρνηση ήδη υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταξη της κατάστασης. Με τον Δήμο Λέσβου, συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε από κοινού ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού έτσι ώστε μέσα στα επόμενα 2 ή 3 χρόνια, όλα τα γήπεδα να έχουν βελτιωθεί και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτό ξεκινά άμεσα στο 2017.

Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου, στον χώρο που ήδη έχει υποδείξει ο Δήμος Λέσβου. Οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το Π.Δ.Ε. του 2017 και αυτό που περιμένουμε, είναι ο δήμος να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μελέτες, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2017 και να ξεκινήσει.

Επίσης, από την σημερινή μας επίσκεψη φάνηκε η αντικειμενική ανάγκη να αποκτήσει το νησί ένα κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών. Προφανώς, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει άμεσα, από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία προτάσσει την κατασκευή του κολυμβητηρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Λέσβου πρέπει να έχει την απαραίτητη ετοιμότητα – και εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε σε αυτό – έτσι ώστε, με την εξέλιξη του έργου κατασκευής του κολυμβητηρίου, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή και του κλειστού γυμναστηρίου. Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο νησί της χώρας, μετά την Κρήτη, με περισσότερους από 86.000 κατοίκους να μη διαθέτει κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ανήκουν στο παρελθόν.

Τέλος, είναι εντυπωσιακή η εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων στη περιφέρεια του νησιού, όπου κυριαρχούν τα χωμάτινα και ακατάλληλα γήπεδα, στα οποία αθλούνται εκατοντάδες παιδιά. Η παρέμβαση της γ.γ.Α. με έργα μικρότερης εμβέλειας, βάσει σχεδίου και με την αναγκαία συνεργασία του Δήμου Λέσβου, είναι δεδομένη.

Ο αθλητισμός, κατέχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στο ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για τα νησιά μας, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Νίσυρο και αποτελεί μέσο για την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών μας.»

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Ι. Συναδινός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πήγε και στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ.